Σε πορεία σύγκρουσης στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε πορεία σύγκρουσης στον ΣΥΡΙΖΑ

–Κρίσιμοι σταθμοί, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και το Συνέδριο

Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τη μεγάλη σύ­γκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ηγεσία και διαφωνούντες ετοιμάζονται πυρετωδώς για το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών τους.

Με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στα ενδότερα του κόμματος, οι πιθανότητες να αποφευχθεί η ρήξη και η διάσπαση (μία ακόμη…) είναι από μηδαμινές έως απειροελάχιστες. Η πορεία είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη και έχει δύο κρίσιμους σταθμούς, όπου θα κριθούν πολλά και ίσως κάποιοι να… κουνήσουν μαντίλι.

Πρώτος σταθμός, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, 7 και 8 Σεπτεμβρίου, όπου θα τεθούν επί τάπητος τα θέματα που θα συζητηθούν (αποφασισθούν) στο Συνέδριο, μεταξύ αυτών και οι καταστατικές αλλαγές. Θα έχει προηγηθεί η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Χρ. Σπίρτζη, ενώ τυχόν διαγραφή του θα ρίξει λάδι στη φωτιά που σιγοκαίει. Οι διαφωνούντες είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά, οπότε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα εξελιχθεί μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

Από την Κουμουνδούρου τονίζουν ότι ο Στ. Κασσελάκης διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να πάρει το πράσινο φως από την Κεντρική Επιτροπή για τις αλλαγές στο κόμμα. Από την πλευρά τους, οι διαφωνούντες δεν είναι διατεθειμένοι να πέσουν αμαχητί, θα συγκρουστούν στα ίσια με τον κ. Κασσελάκη. Ωστόσο, μεταξύ των στελεχών υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις ως προς τον χρόνο που πρέπει να γίνει η μεγάλη σύγκρουση και η ρήξη. Η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι αυτό πρέπει να γίνει στο Συνέδριο, αφού εκεί κάθε απόφαση ή κίνηση θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Πιέσεις
Στο μεταξύ, ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται από την Κουμουνδούρου προς την πλευ­ρά των επιλαχόντων βουλευτών Επικρατείας. Τους ζητούν να παραιτηθούν με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς το Κοινοβούλιο για τον Στ. Κασσελάκη. Οι πιέσεις είναι διανθισμένες με απειλές, αλλά και υποσχέσεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο παιχνίδι έχουν μπει παράγοντες οικονομικοί αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης. Κινήσεις που απέχουν από τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη διαφάνεια στη λειτουργία των κομμάτων.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ