Μιχ. Κατρίνης στο “Π”: Αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι

Μιχ. Κατρίνης στο “Π”: Αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ
Υποψήφιου Προέδρου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ,
Βουλευτή Ηλείας, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου


Και εκεί που πιστεύεις ότι τα έχεις ακούσει όλα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έρχεται άλλο ένα καλοκαίρι σουρεαλιστικών δηλώσεων, με γερές δόσεις φαιδρότητας και χυδαιότητας. Από τον κ. Γεωργιάδη, που επιτίθεται στους γιατρούς γιατί δεν δέχονται τους εκβιασμούς και τις επιτάξεις, μέχρι την κ. Βούλτεψη, που παραληρηματικά προσπαθεί να μας «διδάξει» τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνονται οι «mega fires».

Η ίδια, βέβαια, λίγες ημέρες νωρίτερα, εντελώς κυνικά, έδινε ταξιδιωτικές οδηγίες low budget για τους έλληνες πολίτες, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι τα νησιά δεν είναι για όλους και «καλύτερα να πάμε στα χωριά μας». Και αυτό όχι μόνο θυμίζει τον αστικό μύθο τού «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι», αλλά καταδεικνύει και το πόσο αποκομμένη είναι αυτή η κυβέρνηση από την πραγματικότητα. Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Βρούτσης, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τα επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου είχαμε μέχρι και πυροβολισμούς, δηλώνει προκλητικά πως «η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης απέναντι στη μάστιγα της παραβατικότητας και της βίας αποδεικνύεται στην πράξη».

Τα παραπάνω, βέβαια, είναι απλά πταίσματα μπροστά στις δηλώσεις του κ. Κικίλια ότι δεν βρήκε κάποιο λάθος στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που έφτασε μέχρι το Χαλάνδρι ή στο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης μάς κούνησε το δάχτυλο για δήθεν ισοπεδωτική λογική, που δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, αλλά και στο ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μάς «μάλωσε» και δήλωσε αυστηρά πως δεν θα επιτρέψει να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει στην Πολιτική Προστασία.

Φταίει, μας είπαν, το μικροκλίμα, οι κηλίδες, η ξηρασία, τα κουκουνάρια και ο άνεμος. Φταίνε, μας είπαν, και οι ίδιοι οι κάτοικοι, που υποτίθεται ότι είχαν ακαθάριστα οικόπεδα. Το μόνο που δεν μας είπαν είναι ότι φταίνε οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί και οι εθελοντές, που πάλευαν ηρωικά τρεις μέρες με τις φλόγες.

Ποτέ, όμως, δεν φταίει το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Πέντε χρόνια, η ίδια καραμέλα από την κυβέρνηση, της αλαζονείας και της απόσεισης ευθυνών.

Βέβαια, η εκλογική κατρακύλα και η δημοσκοπική κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν ότι η φτηνή προπαγάνδα όχι απλώς δεν περνά, αλλά πλέον προκαλεί και οργή. Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο, καταλαβαίνουν και αποδοκιμάζουν. Μια αποδοκιμασία, όμως, που δεν μεταφράζεται σε εκλογική άνοδο του ΠΑΣΟΚ ή κάποιου άλλου κόμματος της εξ αριστερών αντιπολίτευσης.

Και, πλέον, πρέπει να πούμε σκληρές αλήθειες.

Αν συνεχιστεί η πολυδιάσπαση του Κέντρου και της Αριστεράς, νομοτελειακά θα δημιουργήσει κόμματα-κομπάρσους, χωρίς καμία αντιπολιτευτική δύναμη ή κυβερνητική προοπτική. Όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, θα δίνεται συγχωροχάρτι στον κ. Μητσοτάκη για να συνεχίζει ακάθεκτος το έργο του. Οφείλουμε να ακούσουμε την κοινωνία, που ζητάει αλλαγή πολιτικής, με μια άλλη κυβέρνηση, που θα θέλει και θα μπορεί να βελτιώσει στην πράξη την καθημερινότητα των πολιτών.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάξει μπροστά και γενναιόψυχα να αναλάβει την πρωτοβουλία για μια μεγάλη, πλειοψηφική και νικηφόρα παράταξη, που θα μπορεί να υποστηρίξει το σχέδιο των αναγκαίων αλλαγών για τη χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ακούσει το μήνυμα για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που θα μπορεί να συνθέσει, να ενώσει, να κερδίσει, να κυβερνήσει.

Αλλιώς, θα ακούμε και για τα επόμενα χρόνια ότι «δεν φταίμε εμείς…».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ