ΚΑΙΡΟΣ: Με αστάθεια μας αποχαιρετά ο Αύγουστος

ΚΑΙΡΟΣ: Με αστάθεια μας αποχαιρετά ο Αύγουστος


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΚΥΡΙΑΚΗ: Επιστρέφει και πάλι η αστάθεια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις σε Πελοπόννησο, Ιόνιο, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο και Μακεδονία (με εξαίρεση τη Θράκη) και θα εκδηλωθούν μπόρες αστάθειας κυρίως σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές. Βελτίωση θα υπάρξει από αργά το απόγευμα με βράδυ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φτάνοντας στους 35-36 και τοπικά στους 37 βαθμούς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Ιόνιο στα 3 – 5 και στο Αιγαίο στα 5 – 6 Μποφόρ.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Αίθριος καιρός θα επικρατήσει, αλλά μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, Στερεά, Αττική (δυτική – βορειοδυτική κυρίως), Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη, όπου θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες. Προς το βράδυ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά στους 34 – 35 και τοπικά στους 36 βαθμούς.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι κυρίως και θα φτάσουν στα πελάγη στα 3 – 5 και στο Αιγαίο στα 5 και πρόσκαιρα, τοπικά, έως 6 Μποφόρ.

ΤΡΙΤΗ: Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως προς τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, σε ορεινά κυρίως της Κρήτης και των Δωδεκανήσων και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες (κυρίως αστάθειας). Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα φτάσουν στο Αιγαίο στα 4 – 5 και στο Ιόνιο στα 2 – 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα και θα φτάσει στους 33 – 34 και τοπικά στους 35 βαθμούς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Αίθριος καιρός θα επικρατήσει, αλλά προς το μεσημέρι με απόγευμα θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης, όπου θα σημειωθεί αστάθεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια, φυσιολογικά για την εποχή, επίπεδα.

Από την Πέμπτη έως και το τέλος της εβδομάδας η αστάθεια θα επικεντρωθεί στα ηπειρωτικά της χώρας, κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή. H θερμοκρασία στις παραθαλάσσιες και στις νησιωτικές περιοχές θα είναι 2 – 4 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τα ηπειρωτικά.

Από τα μακροπρόθεσμα στοιχεία φαίνεται ότι η αστάθεια θα επιμείνει σε μεγάλο κομμάτι της ηπειρωτικής χώρας τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, ενώ οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ