Το ΕΚΟΜΕ στο 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Κύματα»

Το ΕΚΟΜΕ στο 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Κύματα»

Με ιδιαίτερη χαρά το ΕΚΟΜΕ εγκαινιάζει φέτος τη συνεργασία του με το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Κύματα», ένα θεσμό που κάθε χρόνο διευρύνεται και εμπλουτίζεται. 

Το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στο Ιόνιο – αν και εισέρχεται μόλις στον τρίτο του χρόνο – έχει ήδη μπει στο καλεντάρι των πετυχημένων διοργανώσεων και αποτελεί σημείο συνάντησης και δικτύωσης καλλιτεχνών, κινηματογραφιστών, σκηνοθετών και επαγγελματιών του εγχώριου και διεθνούς κινηματογραφικού στερεώματος.

Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων – ΕΚΟΜΕ – είναι υποστηρικτής της δράσης «KEFALONIAN LOCATIONS» – του διαγωνισμού φωτογραφίας που στόχο έχει να δημιουργήσει μια ελεύθερη προς χρήση βάση δεδομένων με φωτογραφικές τοποθεσίες της Κεφαλονιάς, διαθέσιμες για όποιον θέλει να επιλέξει το νησί για παραγωγή οπτικοακουστικού έργου. Στο πλαίσιο αυτό εκπρόσωπος του ΕΚΟΜΕ θα απονείμει χρηματικά βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού ενώ χρηματικό βραβείο θα απονεμηθεί και σε ταινία του Διαγωνιστικού Τμήματος.

Το Φεστιβάλ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την Κεφαλονιά και γενικότερα για το Ιόνιο, που γίνεται τόπος πολιτισμικής συνάντησης και παράλληλα καθιερώνεται ως σταθερό σημείο αναφοράς για οπτικοακουστικές παραγωγές.   

Το ΕΚΟΜΕ χαιρετίζει τη φετινή διοργάνωση, που διακρίνεται από τις πολυάριθμες συμμετοχές, τις πολυσχιδείς δράσεις, τους εκλεκτούς καλεσμένους και τα τιμώμενα πρόσωπα, στηρίζοντας ένθερμα κάθε ενέργεια που συμβάλλει στην εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής και την ενίσχυση του κλάδου και εύχεται μία γόνιμη και επιτυχημένη συνεργασία. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ