Υπόγειος πόλεμος σημερινού και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το Επικρατείας

Υπόγειος πόλεμος σημερινού και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το Επικρατείας

–Με αποκαλύψεις σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού απειλεί ο Κασσελάκης

Σε νέα φάση έχει μπει, σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις ενδείξεις, ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ Στ. Κασσελάκη και Αλ. Τσίπρα, που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες. Αφορμή, στη φάση αυτή, το… ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ!

Μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα, ακολουθούν στη σειρά, ως επιλαχόντες, δύο στελέχη που στο πρόσφατο παρελθόν διατέλεσαν στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα. Η Π. Τσαπανίδου και ο Μ. Καλογήρου.

Αν οι δύο παραπάνω δεν ακολουθήσουν το παράδειγμα του κ. Ηλιόπουλου, θα παραμείνει κλειστός για τον κ. Κασσελάκη ο δρόμος προς το Κοινοβούλιο. Το ότι αμφότεροι δεν έχουν έως τώρα αποσαφηνίσει τις προθέσεις τους αυξάνει τον εκνευρισμό στην Κουμουνδούρου.

Και αυτό διότι αντιλαμβάνονται ότι αν είτε η Π. Τσαπανίδου είτε ο Μιχ. Καλογήρου δεν παραιτηθούν από βουλευτές δεν θα είναι προσωπική τους απόφαση, αλλά θα έχει τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσίπρα.
Και εκεί θα αρχίσουν τα προβλήματα. Θα καταστεί σαφές ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης και της ρήξης με τον διάδοχό του. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ενότητα και τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εξ ου και προετοιμάζο­νται αναλόγως.

Τις τελευταίες μέρες έχουν σταλεί μηνύματα, μέσω τρίτων, στον κ. Τσίπρα να συμβάλει ώστε η υπόθεση να κλείσει προς τη σωστή κατεύθυνση και το κόμμα να μην μπει σε περιπέτειες. Δεν περιορίζονται ωστόσο. Σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο κ. Κασσελάκης σημειώνει ότι, αν ο πρώην πρωθυπουργός μπλοκάρει τον δρόμο προς τη Βουλή, «θα έχουμε πόλεμο».

Αφήνει, δε, σαφώς να εννοηθεί ότι είναι αποφασισμένος σε μια τέτοια περίπτωση να δώσει λεπτομερή στοιχεία για την κατάσταση που βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε πρόεδρος. Και δεν αναφέρεται, προφανώς, στα οργανωτικά προβλήματα αλλά στα οικονομικά και σε όλες τις… πτυχές τους. Δεδομένου, δε, ότι όλα τα κόμματα, και δη αυτά που πέρασαν από την εξουσία, έχουν σκελετούς στα ντουλάπια τους, ο κ. Κασσελάκης ουσιαστικά υπόσχεται… αποκαλύψεις που θα εκθέτουν τον κ. Τσίπρα.

Τώρα, όλο αυτό μοιάζει λίγο με εκβιασμό ή λάθος καταλαβαίνουμε;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ