Στην Ήπειρο θα λειτουργήσουν 33 λιγότερα δημοτικά και παιδικοί σταθμοί

Στην Ήπειρο θα λειτουργήσουν 33 λιγότερα δημοτικά και παιδικοί σταθμοί

Η Τουρκία, συντονισμένα, επαναφέρει διαρκώς μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη. Έτσι, σχεδόν κάθε εβδομάδα τα κρατικά ΜΜΕ προβάλλουν ένα θέμα που αφορά την «παραβίαση των δικαιωμάτων» της «τουρκικής μειονότητας», το οποίο στη συνέχεια αναπαράγεται από όλα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τώρα ήταν το θέμα της διακοπής λειτουργίας τεσσάρων δημοτικών σχολείων στη Ροδόπη και στην Ξάνθη και τα δημοσιεύματα επικεντρώνονταν στο ότι αυτό αποτελεί κίνηση εναντίον της μειονότητας και εναντίον της μειονοτικής εκπαίδευσης. Βέβαια, προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον λόγο της διακοπής λειτουργίας των σχολείων αυτών, που δεν είναι άλλος από την έλλειψη μαθητών. Είτε επειδή πολλοί μειονοτικοί εγκαταλείπουν τα χωριά τους είτε γιατί αρκετές οικογένειες αποφεύγουν τη μειονοτική εκπαίδευση, έναν θεσμό αναχρονιστικό.

Η απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί κρύβεται στην είδηση που διαβάσαμε αυτήν την εβδομάδα. Στην Ήπειρο, λόγω της δημογραφικής συρρίκνωσης, φέτος θα λειτουργήσουν 33 λιγότερα δημοτικά και παιδικοί σταθμοί…

Αλλά, προφανώς, κάποιοι στην Άγκυρα θέλουν να διαμορφώσουν από τώρα την ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν σε λίγες εβδομάδες στη Νέα Υόρκη. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Ερντογάν πρόσφατα είχε αποκαλύψει ότι τα ζητήματα των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» βρίσκονται στην ατζέντα των συναντήσεών του με τον έλληνα πρωθυπουργό και ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα οδηγήσει και στην αντιμετώπιση των «προβλημάτων» που αντιμετωπίζει η μειονότητα.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ