Ρένα Δούρου: Aνενόχλητο εντός του FIR Αθηνών το τουρκικό drone στην Κάσο

Ρένα Δούρου: Aνενόχλητο εντός του FIR Αθηνών το τουρκικό drone στην Κάσο

“Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις, τουρκικό drone, πετούσε ανενόχλητο εντός του FIR Αθηνών, παραβιάζοντας τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και πετώντας εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου, προκειμένου να παρακολουθεί και να ελέγχει το ιταλικό σκάφος IEVOLI RELUME που εκτελούσε εργασίες νοτιοανατολικά της Κάσου, στο πλαίσιο Navtex του Σταθμού Ηρακλείου Κρήτης με αριθμό 821/24, για τις 20 και 21 Αυγούστου” ανέφερε σε δήλωσή της η Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, για την πτήση τουρκικού drone για τον έλεγχο του ιταλικού σκάφους IEVOLI RELUME στην Κάσο.

Και προσθέτει στη δηλωσή της:  “Το περιστατικό σημειώθηκε σε συνέχεια της προκλητικής παρουσίας της τουρκικής φρεγάτας F 493 TCG Gelibolu που παρακολουθούσε και αυτή το ιταλικό σκάφος.

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά καθώς και η σιωπή διαρκείας εκ μέρους της κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι η περίπτωση της Κάσου και η πραγματική στάση της κυβέρνησης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, για την οποία στις 2 Αυγούστου σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει καταθέσει Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Αλλά ενδεικτικό σύμπτωμα των κινδύνων / απειλών που συνεπάγεται για τα συμφέροντα της Ελλάδας η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και το δόγμα του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου.”

Φωτο αρχείου/Τουρκικό drone BAYRAKTAR


Σχολιάστε εδώ