Κτηματολογικά

Κτηματολογικά

Η Λευκάδα ζητάει λύσεις…
Η «Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων Τσουκαλάδων για το Κτηματολόγιο» ζητάει να αναρτηθούν οι πίνακες καταμέτρησης όλων των ιδιοκτησιών που έγινε στη Λευκάδα το 2019, να ειδοποιούνται οι «γείτονες» κάθε ιδιοκτησίας που θα υποδεικνύονται στο αρμόδιο κτηματολογικό γραφεί από τον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη και να τεθεί μια εύλογη προθεσμία για τα παραπάνω, η παρέλευση της οποίας, ακόμη και σιωπηρά, θα θεωρείται ως συμφωνία και μη αμφισβήτηση της κάθε ιδιοκτησίας.

Θέλουν «κράτει» στην Ακράτα
Δίμηνη παράταση της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων στον προκαποδιστριακό Δήμο Ακράτας και στις Κοινότητες Αιγείρας, Διακοπτού, Ελαιώνος Αιγιαλείας, Ελίκης, Ζαχλωρίτικων, Νικολαιίκων, Παραλίας Πλατάνου, Πλατάνου, Ριζομύλου, Ροδιάς και Τραπέζης στην Αχαΐα ζητάει, με παρέμβασή του προς το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Κτηματολόγιο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος.

Et in Arcadia… παράταση ζητούν
Το ΤΕΕ Πελοποννήσου ζητάει από το Κτηματολόγιο να παραταθεί (τουλάχιστον κατά έναν μήνα), λόγω θερινής περιόδου και συνθηκών καύσωνα, η διαδικασία δημοσιοποίησης των εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης Αρκαδίας των Δήμων Βορ. Κυνουρίας, Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Νοτ. Κυνουρίας, η οποία ξεκίνησε στις 11 Ιουλίου 2024 και ολοκληρώθηκε προχθές, Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Στις τρεις, η μία… στοπ
Τρεις Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων Δασικού Χάρτη στα Χανιά επανεκκίνησαν προ τριμήνου τις συνεδριάσεις τους για τις 4.200 αντιρρήσεις του 2018 και τις 30.000 του 2021, αλλά δεν έχουν πληρωθεί, µε αποτέλεσμα μία εξ αυτών να μην παραλαμβάνει αντιρρήσεις μέχρι να πληρωθεί, ενώ ανάλογα προτίθενται να κινηθούν και οι άλλες δύο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ