ΚΑΙΡΟΣ: Συνεχίζεται ο καλοκαιρινός καιρός εως και το Σάββατο με περιορισμένη αστάθεια σε ορεινές κυρίως περιοχές

ΚΑΙΡΟΣ: Συνεχίζεται ο καλοκαιρινός καιρός εως και το Σάββατο με περιορισμένη αστάθεια σε ορεινές κυρίως περιοχές


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΠΕΜΠΤΗ: Καλές καιρικές συνθήκες στη χώρα. Η αστάθεια περιορίζεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Διάσπαρτες νεφώσεις αναμένονται κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, Αττική, Θεσσαλία, Ήπειρο, Ιόνιο, Μακεδονία(πλην την Θράκη) και την Κρήτη που θα σημειωθούν διάσπαρτες ψιχάλες ή μπόρες μικρής διάρκειας τις θερμές ώρες με έμφαση τα ορεινά/ημιορεινά. Βελτίωση του καιρού προς αργά το απόγευμα με βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς και τοπικά σε ευπαθείς περιοχές ακόμη και τους 37 βαθμούς. Οι άνεμοι γενικά βόρειοι, στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 3-4bf και στο Αιγαίο 5-6bf.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Καλοκαιρινός καιρός στη χώρα. Το μεσημέρι με απόγευμα θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας κυρίως σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Στερεάς, Θεσσαλία, Ήπειρο και Μακεδονία( πλην την Θράκη) και θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά σε ευπαθείς ηπειρωτικές περιοχές έως 38 βαθμούς. Οι άνεμοι βοριάδες, στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 3-4bf και στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά τα 7bf ριπές. Μελτέμια και στα ανατολικά τμήματα 4-5bf όπου βρίσκονται κοντά στο Αιγαίο.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Συνεχίζεται ο καλοκαιρινός καιρός με την περιορισμένη αστάθεια σε ορεινές κυρίως περιοχές. Το μεσημέρι με απόγευμα θα αναπτυχθούν συννεφιές διάσπαρτες αστάθειας κυρίως σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, του Ιονίου, της βόρειας και της ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας(πλην την Θράκη), που θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες μικρής διάρκειας, με βελτίωση στην συνέχεια. Η θερμοκρασία παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα για την εποχή. Οι άνεμοι βόρειοι γενικά, στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 3-4 και πρόσκαιρα στα νότια έως 5bf και στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά ριπές έως 7bf. Τα ήπια μελτέμια παραμένουν και στα ανατολικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στο Αιγαίο στα 4-6bf.

  • H θερμοκρασία σε παραθαλάσσιες περιοχές θα βρίσκεται 2-3 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τα ηπειρωτικά και στα νησιωτικά του Αιγαίου κυρίως του κεντρικού όπου θα φυσά το μελτέμι θα είναι η θερμοκρασία 4-5 βαθμούς περίπου χαμηλότερη σε σχέση με τα ηπειρωτικά τμήματα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ