Στη Βραζιλία οι Νέοι του Θρύλου

Στη Βραζιλία οι Νέοι του Θρύλου

Η αποστολή των πρωταθλητών Ευρώπης για τον τελικό του Intercontinental U20 με αντίπαλο τη CR Flamengo στο ιστορικό Μαρακανά.

Το μεσημέρι της Τρίτης αναχωρεί η αποστολή των Νέων του Ολυμπιακού για τη Βραζιλία και συγκεκριμένα με προορισμό το Ρίο, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τη CR Flamengo στον τελικό του Intercontinental U20, το Σάββατο (24/08, 22:00 ώρα Ελλάδας). Οι «ερυθρόλευκοι» Νέοι έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα Ευρώπης και συγκεκριμένα το UEFA Youth League, τη σεζόν 2023-24, θα διεκδικήσουν το παγκόσμιο Κύπελλο στο ιστορικό γήπεδο της Βραζιλίας στο Μαρακανά.

Η ομάδα των Νέων τη Δευτέρα πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση επί ελληνικού εδάφους και ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ανακοίνωσε τους παίκτες οι οποίοι απαρτίζουν την αποστολή για τη Βραζιλία και αυτή αποτελείται από τους:

Μπότη, Κουράκλη, Έξαρχο, Κουτσόπουλο, Κουτσίδη, Αλαφάκη, Καρκατσάλη, Πλειώνη, Πρεκατέ, Δάμα, Παναγάκο, Ρολάκη, Λιατσικούρα, Μουζακίτη, Πλι, Τουφάκη, Λίγδα, Λώλη, Μπακούλα, Πνευμονίδη, Κωστούλα, Παπακανέλλο, Τζαμαλή.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την περασμένη σεζόν το UEFA Youth League, αποκλείοντας σε διπλούς αγώνες τις Λέτσε, Καμπάλα και σε νοκ άουτ αναμετρήσεις τις Ίντερ, Λανς, Μπάγερν Μονάχου και προκρίθηκε στο Final Four της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία. Εκεί οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν τη Ναντ στη διαδικασία των πέναλτι, ενώ στον τελικό νίκησαν με 3-0 τη Μίλαν και σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο!

Στο Ναό του ποδοσφαίρου

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη CR Flamengo θα πραγματοποιηθεί στο Μαρακανά. Στο γήπεδο το οποίο θεωρείται, μαζί με το γήπεδο του Γουέμπλεϊ της Αγγλίας, ως ένας από τους Ναούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η χωρητικότητα του ιστορικού γηπέδου είναι πλέον στις 78.838 φιλάθλους.

Να σημειωθεί πως μεταξύ άλλων μεγάλων αγώνων το στάδιο Μαρακανά φιλοξένησε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1950, του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, ενώ είναι και το στάδιο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.



Σχολιάστε εδώ