ΚΑΙΡΟΣ: Πέφτουν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία

ΚΑΙΡΟΣ: Πέφτουν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΚΥΡΙΑΚΗ: Η μέρα θα ξεκινήσει καλά από πλευράς καιρικών συνθηκών, αλλά προς τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες διάσπαρτες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν μπόρες, κυρίως σε ορεινές ημιορεινές περιοχές. Βελτίωση θα υπάρξει από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στους 36 – 37 βαθμούς. Οι άνεμοι βοριάδες, φτάνοντας στο Ιόνιο στα 3 – 4 και στο Αιγαίο τα 5 6 Μποφόρ. τηςεβδομάδας Του ΛΕΥΤΕΡΗ ΣΟΥΣΟΥ Προγνώστη καιρού greekweather.org ΔΕΥΤΕΡΑ –

ΤΡΙΤΗ: Στις αρχές της νέας εβδομάδας περιμένουμε πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού, με πρόσκαιρη, μικρή πτώση της θερμοκρασίας αρχικά στα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα, εξαιτίας ενός θερμικού χαμηλού που θα εισέλθει από τα βορειοδυτικά και θα δώσει τοπικά φαινόμενα, κυρίως αστάθειας, τη Δευτέρα και ιδιαίτερα την Τρίτη σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας (Πελοπόννησο, Κεντροδυτική Στερεά, Δυτική Θεσσαλία, Ήπειρο, νησιά Ιονίου και Μακεδονία). Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα περιμένουμε πιο πρόσκαιρα φαινόμενα αστάθειας, κυρίως στα ορεινά. Στην ανατολική νησιωτική χώρα δεν περιμένουμε φαινόμενα. Η θερμοκρασία από τη Δευτέρα θα αρχίσει να σημειώνει μικρή πτώση και μέχρι την Τρίτη οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα είναι γύρω στους 34 – 36 βαθμούς, ενώ στη δυτική και βόρεια χώρα, λόγω του άστατου καιρού, η θερμοκρασία θα είναι λίγο χαμηλότερη, 2 – 3 βαθμούς περίπου. Οι άνεμοι, εξασθενημένοι, θα πνέουν από δυτικές – νοτιοδυτικές διευθύνεις και στο Αιγαίο βόρειοι, φτάνοντας στα 3 5 Μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με διάσπαρτες μπόρες, κυρίως σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, με έμφαση στα ορεινά ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη και θα φτάσουν στα 3 – 5 Μποφόρ. ΠΕΜΠΤΗ: Τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις στα δυτικά – βορειοδυτικά ηπειρωτικά και θα εκδηλωθεί αστάθεια.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, φτάνοντας στους 36 – 37 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη, όπου θα φτάσουν στα 3– 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 Μποφόρ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Καλές καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες. Πιθανότητα για εκδήλωση αστάθειας τις θερμές ώρες σε ορεινά κυρίως τμήματα της κε ντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ίδιες διευθύνσεις και με ίδιες εντάσεις. ΣΑΒΒΑΤΟ: Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη χώρα, με πιθανότητα για λίγες, διάσπαρτες μπόρες αστάθειας τις θερμές ώρες σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας ορεινής χώρας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει κοντά στα ίδια επίπεδα.

Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη, στα 3– 5 Μποφόρ, και πιο ενισχυμένοι στο Αιγαίο, όπου θα πνέουν τοπικά έως 6 Μποφόρ. Σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα στοιχεία, μέχρι τα τέλη του Αυγούστου θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, ενώ η αστάθεια θα περιοριστεί στις ορεινές κυρίως περιοχές.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ