Χ. Μαμουλάκης στο “Π”: Σκάνδαλο διαρκείας, όπως και οι ευθύνες κυβέρνησης και δικαιοσύνης

Χ. Μαμουλάκης στο “Π”: Σκάνδαλο διαρκείας, όπως και οι ευθύνες κυβέρνησης και δικαιοσύνης

Του
ΧΑΡΗ ΜΑΜΟΥΛΑΚΗ
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ηρακλείου,
Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών


Κυβέρνηση και δικαιοσύνη στα τέλη Ιουλίου οδήγησαν στο αρχείο τη μεγαλύτερη υπόθεση παρακολουθήσεων που έχει ζήσει η χώρα, επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στο κράτος δικαίου. Από τη μια, ο Άρειος Πάγος έκλεισε τον φάκελο και, από την άλλη, η κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έκανε ότι δεν καταλάβαινε.

Αρνήθηκαν πεισματικά το αίτημα έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης να έρθει το πόρισμα του αντεισαγγελέως κ. Ζήση στην Επιτροπή αλλά και η προϊσταμένη του κ. Αδειλίνη ενώπιον των μελών της, για να εξηγήσει τι εννοούσε με την περιβόητη ανακοίνωσή της, το περιεχόμενο της οποίας προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση σε πολίτες και νομικούς που θέλουν να πιστεύουν στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Ακόμα κι αν έπρεπε να εκδοθεί ειδική ανακοίνωση, που δεν προβλέπεται, η εισαγγελέας έπρεπε να κρατήσει αποστάσεις, και δεν το έκανε. Σύμφωνα με έγκριτους συνταγματολόγους, όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος, αντί να σταθεί στη στερεότυπη διατύπωση «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις» για να υπάρξει ποινική δίωξη σε βάρος κρατικών λειτουργών, χρησιμοποίησε το επίρρημα «αναντίλεκτα» για να ισχυριστεί ότι οι παρακολουθήσεις με το Predator δεν είχαν σχέση με εκείνες της ΕΥΠ. Λες και από σύμπτωση πάνω από 20 πρόσωπα παρακολουθούνταν και από τους δύο.

Προς πείσμα όλων εκείνων που θέλουν να θάψουν την αλήθεια, που θέλουν να συρρικνώσουν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, που θέλουν να επιβάλουν το σκοτάδι αντί για το φως, η υπόθεση θα έχει τη συνέχεια που της αξίζει, για τον πολίτη και τη χώρα.

Το έχουμε πει και το έχουμε διακηρύξει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δεν τελειώνει. Είναι θέμα αρχών ενός κράτους δικαίου. Είναι θέμα δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να κινείται θεσμικά, όσα εμπόδια κι αν συναντήσει στον δρόμο του, και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αποκάλυψη όλων των πτυχών του πρωτόγνωρου σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Σε ό,τι με αφορά ως βουλευτή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου αλλά και των ευθυνών που απορρέουν εκ της βουλευτικής μου ιδιότητας, τόσο απέναντι στους πολίτες όσο και στην ίδια τη χώρα, θα συνεχίσω, με στόχο να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου. Πόσο θα διαρκέσει αυτή η μάχη; Όσο θα παραμένουν ατιμώρητοι οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου αλλά και όσοι τους συγκαλύπτουν, ακόμη κι αν προέρχονται από τη δικαιοσύνη.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ