Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Εκεί που είσαι ήμουνα, κι εδώ που είμαι θα έρθεις: Οι Έλληνες πολιτικοί είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως, οι προηγούμενοι κατηγορούν τους επόμενους για τα ίδια λάθη… (video)

Μ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ: Εκεί που είσαι ήμουνα, κι εδώ που είμαι θα έρθεις: Οι Έλληνες πολιτικοί είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως, οι προηγούμενοι κατηγορούν τους επόμενους για τα ίδια λάθη… (video)


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Άρθρο που δημοσιέυθηκε στο Hellas Journal


Τα ίδια και τα αυτά. Κάθε φορά που αντιμετωπίζει η χώρα μία καταστροφή, όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική, από τις οποίες κινδύνευσε η ελληνική πρωτεύουσα, οι Έλληνες πολιτικοί αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου, όπως λέμε και στην Κύπρο. Οι δηλώσεις οι ίδιες, κάθε φορά πιο μονότονες από τις προηγούμενες, χωρίς αλλαγή στο λεξιλόγιο, χωρίς βελτίωση ή εξέλιξη.

Η μοναδική αλλαγή φέτος, θα έλεγα, ήταν η προσπάθεια εξαγωγής της καθολικής αποτυχίας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και στο εξωτερικό. Το αποπειράθηκε, είδα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που φρόντισε να πληροφορηθούν και στο εξωτερικό την ανικανότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Βεβαίως, οι ξένοι τηλεθεατές δεν κατάλαβαν τίποτα από τον ακαταλαβίστικο λόγο του κ. Κασσελάκη, αν και τα αγγλικά του είναι άψογα. Διότι οι ξένοι βλέπουν τις εικόνες και θλίβονται, όπως και ο ελληνικός λαός.

Γιατί δεν καταλαβαίνουν οι Έλληνες πολιτικοί ότι κούρασαν τους πολίτες; Τόσο δύσκολο είναι; Οι άνθρωποι αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα τους, απαιτούν να μην καίγονται κάθε τρεις και λίγο οι περιουσίες τους και αντί αυτού ακούνε τα ίδια από τους πολιτικούς, είτε είναι στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση.

Στα κοινωνικά δίκτυα τα «τρολς» θυμίζουν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τι έλεγε όταν ήταν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και είμαι βέβαιος ότι έχει μετανιώσει όταν κατηγορούσε τον προκάτοχο του, τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και του ζητούσε να παραιτηθεί.

Τα ίδια και χειρότερα λέει ο σημερινός αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον κ. Μητσοτάκη, καθώς ξεχνάει την κλασσική φράση που κυνηγά τους νυν και τους πρώην:

Εκεί που είσαι ήμουνα, κι εδώ που είμαι θα έρθεις…

Ο κ. Κασσελάκης άδραξε την ευκαιρία, ως μάννα εξ ουρανού, για να κατοικοεδρεύσει στις καμένες περιοχές και να εξαπολύει από εκεί μύδρους εναντίον της κυβέρνησης. Νομίζει ότι οι πολίτες «βάζουν αυτί»; Πλανάται πλάνην οικτράν. Δεν ακούσαμε ποιες λύσεις προσφέρει ο ίδιος.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ο πολιτικός κόσμος στην Ελλάδα, που κατά τα άλλα ψηφίζει νόμους για να προστατεύεται, δεν συμφωνεί σε αυτά που ο λαός θεωρεί αυτονόητα.

Ακόμα και στην Κύπρο έχουν τον θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου. Στην Αμερική πλακώνονται μονίμως, αλλά οι της αντιπολίτευσης είναι συχνά προσκεκλημένοι στο προεδρικό γραφείο, στον Λευκό Οίκο, όπου κάθονται και συνεννοούνται για τα μεγάλα προβλήματα της υπερδύναμης.

Στην Ελλάδα γιατί πιστεύουν ότι μόνο όσοι κυβερνούν έχουν τις λύσεις; Αφού αποδεικνύεται κάθε φορά ότι δεν έχουν απαντήσεις π.χ. για τις φυσικές καταστροφές.

Ας υποθέσουμε ότι ο κ. Κασσελάκης, που επιθυμεί (και πιστεύει) ότι θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός. Τι θα έπραττε στην περίπτωση της συγκεκριμένης καταστροφής. Απαιτείται σχέδιο και δεν το έχει κανείς. Ή αν το έχουν δεν μας το έχουν παρουσιάσουν.

Ακούμε και τους Ιεράρχες μας, που πουλάνε παραμύθι στον κόσμο με προσευχές και παρακλήσεις. Άξιος και αυτών ο μισθός τους.

Και δεν αναφέρω τα παραπάνω για να δικαιολογήσω την παρούσα κυβέρνηση. Βεβαίως όχι. Έχει όλες τις ευθύνες διότι κυβερνά τα τελευταία πέντε χρόνια, χωρίς να βρει τον τρόπο να σβήνει τις φωτιές εν τη γενέσει τους.

Με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Ο κ. Κασσελάκης ας κατεβάσει τους τόνους διότι μπορεί να γίνει καμιά στραβή και εδώ που είναι ο κ. Μητσοτάκης να έρθει ο ίδιος.

Και θα παρακαλεί τον Άγιο Παϊσιο που τον βάφτισε, όταν το λάδι σχημάτισε σταυρό στο νερό, να του στείλει τη Θεία Φώτιση για να τον καθοδηγήσει να σβήσει τις φωτιές. Η σοβαρότητα δεν είναι χαρακτηριστικό του ελληνικού πολιτικού κόσμου. Αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Δυστυχώς, με τα σημερινά δεδομένα, σωτηρία δεν υπάρχει…

Πηγή: Hellas Journal
Φωτό: Hellas Journal/O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης επισκέφτηκε το βράδυ της Τρίτης, 13 Αυγούστου 2024, το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο της ανθρωπιστικής εθελοντικής οργάνωσης «Humanity Greece» στο Μεταξουργείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, STR


Σχολιάστε εδώ