Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο CGTN Europe για τις πυρκαγιές στην Αττική: Είναι Πολιτική επιλογή. Δεν είναι ούτε ατύχημα ούτε αθώο λάθος. Είναι Έγκλημα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο CGTN Europe για τις πυρκαγιές στην Αττική: Είναι Πολιτική επιλογή. Δεν είναι ούτε ατύχημα ούτε αθώο λάθος. Είναι Έγκλημα

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε στην κάμερα του CGTN Europe, στην εκπομπή The World Today, για τις βαριές ποινικές ευθύνες της Κυβέρνησης πίσω από την πυρκαγιά που έπληξε την Αττική.

Από το Πάτημα Χαλανδρίου, εκεί όπου αφαιρέθηκε η ζωή μιας γυναίκας εργαζόμενης, κατά την ολοήμερη αυτοψία που πραγματοποίησε στις πυρόπληκτες περιοχές, η Ζωή είπε πως οι πυρκαγιές είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται και κανένας πολιτικός υπεύθυνος δεν έχει λογοδοτήσει για τις βαρύτητες παραβιάσεις των καθηκόντων του.

Η Ζωή έστειλε μήνυμα στους πολίτες να μην χάσουν την ελπίδα τους, να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, να έχουν αλληλεγγύη, να μην εγκαταλείπουν ποτέ, ποτέ να μην πιστέψουν ότι είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε μια χώρα με τέτοιες κυβερνήσεις και να ονειρεύονται ότι θα καταφέρουμε να φτιάξουμε την χώρα που αξίζουμε.

«Η Κυβέρνηση έχει ποινικές ευθύνες για ό,τι συνέβη. Ό,τι έχει συμβεί ήταν προβλέψιμο, ό,τι έχει συμβεί θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, θα μπορούσε να έχει αποτραπεί, αν είχαν ληφθεί εκείνα τα μέτρα που είναι επιτακτικά σε τέτοιες περιπτώσεις. Ζούμε σε μια χώρα όπου οι φωτιές ξεσπούν κάθε χρόνο και κάθε μήνα, δεν ήταν κάτι αναπάντεχο. Ζούμε σε μια χώρα όπου μόλις πριν 6 χρόνια 104 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από μια φωτιά που θα μπορούσε να έχει ελεχθεί. Ζούμε σε μια χώρα όπου δυστυχώς κανένας πολιτικός υπεύθυνος δεν έχει λογοδοτήσει ποτέ για τις βαρύτατες παραβιάσεις των καθηκόντων του. Ζούμε σε μια χώρα όπου δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν νοιάζεται για τις ανθρώπινες ζωές, για τις ζωές των ζώων, για το περιβάλλον, για τον πλανήτη. Ζούμε σε μια χώρα όπου η Κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να χειραγωγήσει την ενημέρωση και να “θάψει” τις ειδήσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθει ο κόσμος ότι καμία ευθύνη δεν αποδόθηκε μετά την φωτιά στο Μάτι, το Έγκλημα στο Μάτι. Καμία ευθύνη δεν αποδόθηκε μετά το 2021, όπου η Βόρεια Εύβοια καταστράφηκε ολοσχερώς, καμία ευθύνη δεν αποδόθηκε για τις περσινές φωτιές και τα κυβερνητικά εγκλήματα. Η μη απόδοση ευθυνών σημαίνει επανάληψη του εγκλήματος και σε αυτό το σημείο ακριβώς βρισκόμαστε. Η φωτιά έφτασε στο κέντρο της Αθήνας και αυτό που η Κυβέρνηση παρουσιάζει και προβάλλει ως “αδιανόητο” ήταν στην πραγματικότητα προβλέψιμο. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι ποινικές και είναι τεράστιες. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου πώς γίνεται κάθε χρόνο να βλέπουμε να συμβαίνουν οι ίδιες φωτιές, με τα ίδια αποτελέσματα και να συμβαίνουν τα ίδια πράγματα σε όλη την χώρα, η Ζωή απάντησε: «Γιατί δεν τους νοιάζει. Δεν παίρνουν μέτρα, δεν επενδύουν στην πρόληψη, δεν επενδύουν στην αναβάθμιση του εξοπλισμού πυρόσβεσης. Μπορείτε να δείτε ότι όλος ο εξοπλισμός των πυροσβεστών και τα οχήματα της πυροσβεστικής είναι απαρχαιωμένα. Οι άνθρωποι αγωνίζονται στη φωτιά με απαρχαιωμένες στολές, με όλα τα μέσα απαρχαιωμένα. Δεν προσλαμβάνουν Πυροσβέστες. Δεν προγραμματίζουν, δεν βάζουν βασικά σε προτεραιότητα την προστασία του Περιβάλλοντος και την Πολιτική Προστασία σε κανένα επίπεδο. Είναι Πολιτική επιλογή. Δεν είναι ούτε ατύχημα ούτε ένα αθώο λάθος. Είναι Έγκλημα».

Στην τελευταία ερώτηση του δημοσιογράφου σαν εκπρόσωπος των Ελλήνων πολιτών τι μήνυμα θέλει να στείλει αυτή την στιγμή στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και αγωνίζονται η Ζωή απάντησε: «Να μην χάσουν την ελπίδα τους, να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, να έχουν αλληλεγγύη, να μην εγκαταλείπουν ποτέ, ποτέ να μην πιστέψουν ότι είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε μια χώρα με τέτοιες κυβερνήσεις και να ονειρεύονται ότι θα καταφέρουμε να φτιάξουμε την χώρα που αξίζουμε.»

Παρακολουθήστε την συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο τηλεοπτικό δίκτυο CGTN Europe στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://web.facebook.com


Σχολιάστε εδώ