Δύο φαβορί και δύο αουτσάιντερ στο ΠΑΣΟΚ

Δύο φαβορί και δύο αουτσάιντερ στο ΠΑΣΟΚ

–Οι συμμαχίες στον δεύτερο γύρο θα κρίνουν τον νικητή

Προϊόντος του χρόνου, αρχίζει σταδιακά να ξεκαθαρίζει το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ, αν και στο διάστημα που απομένει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, που θα στηθούν οι κάλπες, πολλά μπορούν να συμβούν.

Λόγω εποχής, οι επτά υποψήφιοι, μετά την αποχώρηση της Μιλένας Αποστολάκη, έχουν ρίξει τους τόνους της προεκλογικής μάχης. Θα επανέλθουν δριμύτεροι μετά τον Δεκαπενταύγουστο, οπότε και οι διαδικασίες θα μπουν στην τελική ευθεία.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις αλλά και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, οι υποψήφιοι για την προεδρία μοιράζονται σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο μετέχουν οι τέσσερις που έχουν πιθανότητες να περάσουν στον δεύτερο γύρο και να διεκδικήσουν την αρχηγία. Ήτοι: Ν. Ανδρουλάκης, Χ. Δούκας, Άν. Διαμαντοπούλου και Π. Γερουλάνος.

Από αυτούς, οι δύο πρώτοι εμφανίζονται ως φαβορί, ενώ οι δύο δεύτεροι αποτελούν τα αουτσάι­ντερ και φιλοδοξούν να σπάσουν το δίδυμο Ανδρουλάκη – Δούκα και να είναι παρόντες στην αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής (13 Οκτωβρίου). Ο κ. Ανδρουλάκης ποντάρει στη στήριξη που θα έχει από τον κομματικό μηχανισμό αλλά και στους γηγενείς ψηφοφόρους του Κινήματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Δούκας επενδύει στους πολίτες που θα προσέλθουν για πρώτη φορά σε εσωκομματικές κάλπες, με το σκεπτικό ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας. Δεδομένου ότι οι εκλογές θα είναι από τη βάση, άρα μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε, κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις.

Το δεύτερο μπλοκ απαρτίζουν τρεις υποψήφιοι που ναι μεν καταγράφουν μια δυναμική, αλλά όχι τέτοια, που να τους καθιστά διεκδικητές της προεδρίας. Πρόκειται για τους Μιχ. Κατρίνη, Ν. Γιαννακοπούλου και Γ. Κανελλάκη (για τον τελευταίο υπάρχουν φήμες ότι θα αποσυρθεί).

Δεδομένου ότι κανείς από τους υποψηφίους δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την αναγκαία πλειοψηφία στην πρώτη αναμέτρηση, τα πάντα θα κριθούν τη δεύτερη Κυριακή. Εκεί, εκτός από το όποιο ρεύμα θα έχει δημιουργηθεί, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι συμμαχίες που θα αναπτυχθούν δημόσια αλλά και στο παρασκήνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι Π. Γερουλάνος, Χ. Δούκας, Ν. Γιαννακοπούλου και Μιλ. Αποστολάκη μετά τις ευρωεκλογές ζήτησαν αλλαγή ηγεσίας. Κατά συνέπεια, πολύ δύσκολα θα συμμαχήσουν με τον Ν. Ανδρουλάκη.

Ως εκ τούτου, ο τελευταίος πρέπει στον α’ γύρο να επικρατήσει με διαφορά, ώστε να δημιουργηθεί ρεύμα και να έχει πιθανότητες να είναι ο τελικός νικητής.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ