Άγιος Γεράσιμος ο πολιούχος της Κεφαλονιάς (φωτο)

Άγιος Γεράσιμος ο πολιούχος της Κεφαλονιάς (φωτο)

Χρόνια Πολλά Κεφαλονιά! 

Λαμπρός εορτασμός στα Ομαλά για τον πολιούχο της Κεφαλονιάς Αγιο Γεράσιμο!

Στην πανηγυρική πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, το πρωί της Παρασκευής 16 Αυγούστου, χοροστάτησε ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, συγχοροστατούντων, του σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου, του σεβ. Μητροπολίτης Τερνοπόλεως Ουκρανίας, Νέστωρος και φυσικά του ποιμενάρχη της Κεφαλονιάς,  σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου.

Εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν για να προσκυνήσουν το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου μας.

Η καθιερωμένη λιτανεία πραγματοποιήθηκε από την μεγάλη εκκλησία έως τον ιερό πλάτανο που είχε φυτέψει ο ίδιος ο Άγιος Γεράσιμος με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης, του Πολιτιστικού Συλλόγου των Βαλσαμάτων «Ο Βάλσαμος», του Λυκείου Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου.

Την πανηγυρική θεία λειτουργία και την λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου, λάμπρυνε εκκλησιαστική χορωδία υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, καθώς καί η Εκκλησιαστική Χορωδία Ληξουρίου υπό την διεύθυνση του Νικολάου Βάλσαμου.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Αυγούστου, τελέστηκε η Ιερά παράκληση και ακολούθως η Μετάβαση του Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριου και πλήθους ιερέων, από την μικρή εκκλησία του μοναστηριού στη μεγάλη στα Ομαλά.

Πλήθος πιστών ήταν συγκεντρωμένο από νωρίς για να παρακολουθήσει την τελετή με ευλάβεια και θαυμασμό και πολλοί εξ αυτών ξάπλωσαν, στην πλακόστρωση του εξωτερικού χώρου της εκκλησίας, έτσι ώστε να περάσει το Σκήνωμα, που σήκωναν τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων “Ο Βάλσαμος”, από πάνω τους.

Το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθακης Σωτήρης Κουρής.

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, τελέστηκε ο πολυαρχιερατικός Μέγας Εσπερινός στην μεγάλη εκκλησία του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά.

Χρόνια Πολλά με υγεία και Βοήθεια μας ο Άγιος!

Πηγή+φωτό: inkefalonia


Σχολιάστε εδώ