ΥΠΕΞ: Προαγωγές…

ΥΠΕΞ: Προαγωγές…

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για την προαγωγή των κάτωθι συμβούλων πρεσβείας Α’ στον βαθμό του πληρεξούσιου υπουργού Β’: Κακαβελάκης Νικόλαος, Σαπουντζής Νικόλαος, Μητσόπουλος Αλέξιος, Γιωτόπουλος Νικόλαος, Μαλούκος Ιωάννης, Βιδούρης Αλέξανδρος, Ιακωβίδης Ιάκωβος, Κομίνη Λαμπρινή, Καναρά Ιφιγένεια, Τέγος Ιωάννης, Γιωτόπουλος Παναγιώτης, Αντωνάτος Παναγιώτης, Ματσούκας Θωμάς, Χαρλαύτης Ευθύμιος.

Δημοσιεύθηκε επίσης η απόφαση της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου για την προαγωγή, κατ’ απόλυτη εκλογή, από τον βαθμό του πληρεξούσιου υπουργού Α’ στον βαθμό του πρέσβεως των Βασίλειου Παπαδόπουλου, Αικατερίνης Κόικα, και Άννας Κόρκα.

Αντικατάσταση στη Διπλωματική Ακαδημία
Διευθυντής Σπουδών της Διπλωματικής Ακαδημίας του υπουργείου Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αγγελόπουλος Μιχαήλ, σύμβουλος πρεσβείας Α’, αντικαθιστώντας την Ευαγγελία Καλαϊτζή. Η πραγματικότητα είναι ότι η Διπλωματική Ακαδημία χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Τα «αγαπημένα παιδιά» του συστήματος
Συμπληρωματικές μετακινήσεις πρέσβεων και πληρεξούσιων υπουργών Α’ και Β’: Ο Σταύρος Σπυριδάκης μετακινείται από την Κεντρική Υπηρεσία στην πρεσβεία Μοντεβιδέο, ο Εμμανουήλ Κακαβελάκης από το γενικό προξενείο Μελβούρνης στην πρεσβεία Δαμασκού, ο Αλέξανδρος Βιδούρης από το γενικό προξενείο Μοναστηρίου σε θέση πρεσβευτού-συμβούλου στην πρεσβεία Πεκίνου, η Ιφιγένεια Καναρά από την πρεσβεία Λονδίνου στο γενικό προξενείο Νέας Υόρκης.

Πάντως, η αναζήτηση των διαδρομών στις μετακινήσεις ορισμένων διπλωματών «φωνάζουν» από μακριά για τα «αγαπημένα παιδιά» του συστήματος.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ