Στο επίκεντρο ο Κωνσταντίνος Ζούλας

Στο επίκεντρο ο Κωνσταντίνος Ζούλας

Μέρος της κυβέρνησης επικρίνει τον Κωνσταντίνο Ζούλα, διότι, όπως υποστηρίζουν, «αρνείται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με βάση τον νόμο της Νίκης Κεραμέως». Ο αντίλογος σε αυτό το επιχείρημα είναι πως «ήδη επί του νόμου αυτού έχουν γίνει εξαιρέσεις». Η θέση στην ΕΡΤ είναι δημόσια και η επιλογή, σε κάθε περίπτωση, είναι της εκάστοτε κυβέρνησης. Αν προκηρυχθεί διαγωνισμός για τη θέση του προέδρου, μπορεί να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες. Για τον Κωνσταντίνο Ζούλα πάντως η παρουσία στην ΕΡΤ δεν είναι μονόδρομος, καθώς έχει προτάσεις και από την ιδιωτική τηλεοπτική αγορά.

Η εννιάχρονη θητεία του Παναγιώτη Παναγιώτου

Η πολυετής θητεία ενός προσώπου δεν είναι ένα νέο καθεστώς για την ΕΡΤ.

Υπάρχει το προηγούμενο παράδειγμα του Παναγιώτη Παναγιώτου. Ήταν διευθυντής στην ΕΡΤ2 και επιλέχθηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου να αναλάβει τη θέση του προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, έχοντας ως συνεργάτη τον Γιάννη Έξαρχο, σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της υπηρεσίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Olympic Broadcasting Services.

Με έναν διαγωνισμό περί εκσυγχρονισμού των ΔΕΚΟ, ο Παναγιώτης Παναγιώτου επιλέχθηκε το 1996 από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, η οποία και ανανέωσε τη θητεία του, παραμένοντας στην ΕΡΤ επί εννιά χρόνια, από το 1995 έως το 2004.



Σχολιάστε εδώ