ΚΑΙΡΟΣ: Ηλιοφάνεια και μελτέμια το ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ – Η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο

ΚΑΙΡΟΣ: Ηλιοφάνεια και μελτέμια το ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ – Η πρόγνωση μέχρι το Σάββατο


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΤΕΤΑΡΤΗ: Καλοκαιρινός καιρός στην χώρα. Τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες διάσπαρτες σε ορεινές κυρίως περιοχές της δυτικής ορεινής Κρήτης, της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και θα εκδηλωθεί αστάθεια. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι βόρειοι στα 3-4 και τοπικά πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο έως 5bf και στο Αιγαίο ενισχυμένοι στα 6 και τοπικά τα 7bf στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία παραμένει αμετάβλητη.

ΠΕΜΠΤΗ (ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ): Ηλιοφάνεια και καλοκαιρινός καιρός σε όλη την χώρα. Τις θερμές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας πρόσκαιρα αυξημένες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι βοριάδες γενικά στα Πελάγη, όπου θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 3-4 και τοπικά τα 5bf στο βόρειο και στο Αιγαίο οι άνεμοι αρκετά ενισχυμένοι στα 6-7 και τοπικά τα 8bf. Τα μελτέμια παραμένουν και στα ανατολικά ηπειρωτικά, τμήματα που βρίσκονται κοντά στο Αιγαίο. Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και όσο πιο δυτικά μακριά από το Αιγαίο η θερμοκρασία θα αγγίζει τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές συνθήκες και τις θερμές ώρες περιμένουμε να αυξηθεί λίγο η αστάθεια σε ορεινές κυρίως περιοχές, της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας με διάσπαρτες μπόρες μικρής γενικά διάρκειας. Αργά το απόγευμα αναμένεται ο καιρός να βελτιώνεται.

Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι παραμένουν ίδιες εντάσεις, μελτέμια στα ανατολικά και το Αιγαίο. Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει ιδιαίτερα για την ανατολική και νότια χώρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Καλές καιρικές συνθήκες και ζεστός καιρός. Αυξημένη αστάθεια προβλέπεται προς τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με διάσπαρτες νεφώσεις στα ηπειρωτικά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Μακεδονίας που θα εκδηλωθούν μπόρες κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα.

Προς αργά το απόγευμα με βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία αμετάβλητη, κοντά στα ίδια επίπεδα. Οι άνεμοι βοριάδες, στα 3-4bf στο Ιόνιο και στο Αιγαίο ενισχυμένοι στα 6 με 7 και τοπικά τα 8bf, να συνεχίζουν να επηρεάζουν τα μελτέμια και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στο Αιγαίο στα 4-5 και τοπικά 6bf ριπές.

Η θερμοκρασία τις ημέρες αυτές σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές θα βρίσκεται 2-4 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με τα ηπειρωτικά πεδινά λόγω της θαλάσσιας αύρας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ