Ο «ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ» ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Ο «ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ» ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Ένα καλά οργανωμένο διεθνές κύκλωμα φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν έλληνες και κινέζοι επιχειρηματίες, εταιρείες προμήθειας ταμειακών μηχανών, ειδικών μηχανισμών και λογισμικού, λογιστές και τεχνικοί, αποκάλυψε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε μια επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Χάρτινος Δράκος».

Πρόκειται για υπόθεση φοροδιαφυγής 287 επιχειρήσεων κινεζικών συμφερόντων από τον τομέα του λιανεμπορίου, με ρούχα, παπούτσια κ.ά.

Μέσω ανώνυμων καταγγελιών στη σχετική πλατφόρμα και στην εφαρμογή appodixi, εντοπίστηκαν επιχειρήσεις στην Κομοτηνή, στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη οι οποίες εξέδιδαν αποδείξεις με μη αναγνώσιμο QR code. Η επιχείρηση έγινε ταυτόχρονα σε 11 σημεία σε όλη την Ελλάδα: Καλλιθέα, Π. Φάληρο, Πατήσια, Πόρτο Ράφτη, Κομοτηνή, Κω, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Λάρισα και Κόρινθο.

Οι 255.000 πολίτες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή appodixi αναδεικνύονται πολύτιμοι συνεργάτες της ΑΑΔΕ, η οποία από τις καταγγελίες τους έχει βγάλει λαβράκια.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ