Φωτιά στην Τερψιθέα: Οι Κάμερες Θερμικής Ανίχνευσης από την Αργυρούπολη Έσωσαν τον Υμηττό!

Φωτιά στην Τερψιθέα: Οι Κάμερες Θερμικής Ανίχνευσης από την Αργυρούπολη Έσωσαν τον Υμηττό!

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, πάντα πρωτοπόρος στην προστασία του περιβάλλοντος και της ασφάλειας των πολιτών, έδρασε άμεσα κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου στην Τερψιθέα, Γλυφάδας.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε δασική έκταση στη συμβολή των οδών Τενέδου και Αγίου Νεκταρίου, στους πρόποδες του Υμηττού, πάνω από το γήπεδο της περιοχής.

Η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων του Δήμου μας, των εθελοντών και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες, συνέβαλε καθοριστικά στην καταστολή της πυρκαγιάς. Μέσα σε μόλις 45 λεπτά, η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και το συμβάν είχε λήξει, με τον Υμηττό να βγαίνει για μια ακόμη φορά αλώβητος.

Ο Δήμαρχος, ο οποίος βρισκόταν σε βάρδια στο πυροφυλάκιο Αργυρούπολης μαζί με τους εθελοντές, δήλωσε σχετικά σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Φωτιά στη Γλυφάδα, πάνω από το γήπεδο της Τερψιθέας, κατέγραψε στην εκδήλωσή της η κάμερά μας από την Αργυρούπολη και σπεύδουμε να βοηθήσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας που θυσίασαν διακοπές και παραλίες για να είναι εδώ και να φυλάνε 24 ώρες το 24ωρο Θερμοπύλες».

Επισημαίνεται ότι οι κάμερες θερμικής ανίχνευσης που έχουν εγκατασταθεί στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης απέδειξαν για άλλη μια φορά την αποτελεσματικότητά τους, εντοπίζοντας την πυρκαγιά στη γειτονική περιοχή και επιτρέποντας την άμεση παρέμβαση των αρχών.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης παραμένει σε διαρκή επιφυλακή, έτοιμος να προστατεύσει την πόλη και τους κατοίκους της, αλλά και να συνδράμει σε άλλες περιοχές εφόσον χρειαστεί.


Σχολιάστε εδώ