Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιχειρεί στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε Βαρνάβα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επιχειρεί στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε Βαρνάβα

Στο πύρινο μέτωπο της Αττικής, επιχειρούν από το απόγευμα οι εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες και το νοσηλευτικό προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με διασωστικά οχήματα και Κινητή Μονάδα Υγείας, προσφέροντας Πρώτες Βοήθειες, είδη Πρώτης Ανάγκης, συνδράμοντας παράλληλα στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Συγκεκριμένα, στο πύρινο μέτωπο του Βαρνάβα, οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες σε πολίτες και πυροσβέστες που έχουν υποστεί ελαφρά εγκαύματα από τη σκληρή μάχη με τις φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, ενισχύοντας παράλληλα τις δυνάμεις κατάσβεσης στο πύρινο μέτωπο. Σημειώνεται ότι το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό προσέφερε Πρώτες Βοήθειες σε δύο καρδιοπαθείς κατά τη διάρκεια της προληπτικής εκκένωσης των οικισμών στην περιοχή. Ταυτόχρονα, οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Σταμάτα, Ροδόπολη και άλλες περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσουν να επιχειρούν στη πυρόπληκτη ζώνη, βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τις Αρχές, έως ότι αυτό κριθεί αναγκαίο.



Σχολιάστε εδώ