«Χρυσός εξερευνητής», ελληνική σημαία και ο Ελληνικός Εθνικός ύμνος στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 (video)

«Χρυσός εξερευνητής», ελληνική σημαία και ο Ελληνικός Εθνικός ύμνος στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 (video)

Στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι είχαν μια αναπαράσταση με ιστορική αναδρομή και έναν “χρυσό εξερευνητή”, που η ενδυμασία παραπέμπει σε αρχαίο πολεμιστή της Αφρικής, πιθανότατα Αιθίοπα, ο οποίος εισήλθε από τον ουρανό στη γη και προσπαθούσε να βρει το ολυμπιακό πνεύμα.

Κατά την εξερεύνησή του μέσα στο σκοτάδι… του παραδόθηκε η ελληνική σημαία  υπό το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου. Και λούστηκε από φως  η γη, τη στιγμή που τοποθετούσε την ελληνική σημαία στον χάρτη των ηπείρων.

Ένας πολύ ωραίος και τιμητικός συμβολισμός πολιτισμού και ειρήνης των Γάλλων προς την πατρίδα μας.

«Καθώς η αρχαία Ελλάδα ήταν ένας χώρος ανακάλυψης για τον Πιερ ντε Κουμπερντέν  και τους συνεργάτες του όταν ανακάλυψε και αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έτσι γεννήθηκε η ιστορία μας, ο χαρακτήρας μας βοήθησε άλλους εξερευνητές να ξυπνήσουν τα απομεινάρια των Αγώνων και να τα ξαναχτίσουν, γιατί μια μέρα η ανθρωπότητα δημιούργησε αυτό το μνημείο και αξίζει να συνεχίσουμε να το κρατάμε ζωντανό. Τότε εμφανίστηκε ο τίτλος της τελετής: Ρεκόρ, με την τιμητική έννοια των αθλητικών κατορθωμάτων», ανάφεραν οι διοργανωτές.

Όλα αυτά πριν αποκαλυφθεί το…άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

Να σημειωθεί πως το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει πως ο «χρυσός εξερευνητής» ίσως είναι εμπνευσμένος από πολλές αναφορές από τη γαλλική ιστορική κληρονομιά, ξεκινώντας από την ιδιοφυΐα της Βαστίλης καθώς και από πλάσματα της επιστημονικής φαντασίας και βιντεοπαιχνίδια.

Με πληροφορίες – φωτό και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή βίντεο: ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ