Καληνύχτα, Παρίσι, καλημέρα, Λος Άντζελες! Αυλαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Καληνύχτα, Παρίσι, καλημέρα, Λος Άντζελες! Αυλαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες

–Οι επιτυχίες, τα μετάλλια και η μεγάλη προσπάθεια της ελληνικής αποστολής

Καληνύχτα, Παρίσι, καλημέρα, Λος Άντζελες! Από τα μέσα μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2028 θα πραγματοποιηθούν οι 34οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην πόλη των ΗΠΑ. Με τις ελπίδες μας για διάκριση σταθερές και αμείωτες. Όπως συνέβη στους Αγώνες στο Παρίσι, που στις 10 απόψε το βράδυ ρίχνουν φώτα και αυλαία.

Και ατέλειες υπήρξαν και λάθη οργανωτικά και μουτζούρες. Όσον αφορά την Ελλάδα, η Ιστορία θα γράψει ότι και πάλι κατέκτησε μετάλλια, ότι ακούστηκε ξανά ο εθνικός μας ύμνος για κορυφαία επίδοση αθλητή –Μίλτος Τεντόγλου, ο ανίκητος–, αλλά και ότι και τα 100 μέλη της αποστολής έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ανεξαρτήτως του αν ανέβηκαν στο βάθρο ή όχι.

Ο Τσελίδης στο τζούντο, τα πληρώματα στην κωπηλασία, οι Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδαζής και Κοντού – Φίτσιου, ο Χρήστου στην κολύμβηση, ο Πετρούνιας στους κρίκους, ο Καραλής στο ύψος, ο Τεντόγλου, που προαναφέραμε, στο μήκος γεύθηκαν την απόλυτη χαρά του να φορέσουν το καλαίσθητο μετάλλιο των Αγώνων στο στήθος. Δεν γίνεται, όμως, να μη σταθείς στο γοερό ξέσπασμα της Ντουντουνάκη, στα δάκρυα της Γκουντούρα για την αδικία σε βάρος της και στο σοκ των ανδρών στο πόλο, που για δύο δευτερόλεπτα έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

Ζήσαμε πολλά εδώ και δύο εβδομάδες. Και αυτό που έμαθαν καλά όσοι πιθανώς δεν το γνώριζαν –ή το υποτιμούσαν– είναι ότι ο ελληνικός αθλητισμός βαδίζει σε σωστά μονοπάτια. Η προσπάθεια συνεχίζεται.


Τιμή και δόξα σε εκείνους που μας έκαναν περήφανους

Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της μιζέριας, της γκρίνιας και της απαξίωσης. Υπάρχει και η Ελλάδα της σοβαρότητας, του τίμιου αγώνα, της προκοπής και της υπερηφάνειας. Αυτή η Ελλάδα α­ποκαλύφθηκε στο συννεφιασμένο από τις κριτικές και τις αστοχίες Παρίσι, δείχνοντας πως ετούτος ο λαός έχει τσαγανό, έχει ταλέντο, έχει δυνατότητες, έχει –πάνω απ’ όλα– ψυχή για να κάνει υπερβάσεις, να κατακτά κορυφές, να παίρνει τίτλους. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οι πρωταθλητές μας απέδειξαν ότι κρατάνε ψηλά τη σημαία εκείνων που καθιέρωσαν στην υφήλιο τους Αγώνες αυτούς. Ότι αξίζουν να φέρουν το όνομά τους, να λέγονται Έλληνες. Και ότι το DNA της φυλής δεν αλλοιώνεται, δεν σβήνει, μό­νο κοιμάται και περιμένει έ­ναν Τεντόγλου, έναν Πετρούνια, έναν Καραλή, έναν Χρήστου για να ξυπνήσει. Η ΕΛΛΑΔΑ ήταν, είναι και ΘΑ είναι ΠΑΝΤΑ παρούσα στην πρώτη γραμμή. Κανείς δεν λείπει. Όπου κι αν είναι, η γαλανόλευκη κυματίζει ψηλά. Σας ευχαριστούμε όλους μέ­σα από την καρδιά μας και θα είμαστε πάντα δίπλα σας για να πανηγυρίζουμε τις επιτυχίες σας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ