ΚΑΙΡΟΣ: Κλασικός Δεκαπενταύγουστος με ζέστη και μελτέμια

ΚΑΙΡΟΣ: Κλασικός Δεκαπενταύγουστος με ζέστη και μελτέμια


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΚΥΡΙΑΚΗ: Η καλοκαιρία συνεχίζεται σε όλη τη χώρα. Προς τις θερμές ώ ρες θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία στα ανατολικά ηπειρωτικά, ό που θα φυσάει βοριάς, θα φτάσει στους 34 – 35 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει στους 36 – 37 και τοπικά στους 38 – 39 βαθμούς, κυρίως σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα 3 – 5 Μποφόρ στο Ιόνιο, αλλά στο Αιγαίο θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι, φτάνοντας τοπικά τα 7 – 8 Μποφόρ. Οπότε, στα νησιά του Αιγαίου, σε περιοχές της ανατολικής χώρας, όπως στην Αττική, στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο αλλά και στη Θράκη, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος λόγω του μελτεμιού.

ΔΕΥΤΕΡΑ: Καλός θα είναι ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τη ζέστη και το μελτέμι, που θα είναι ενισχυμένο στο Αιγαίο και στις ανατολικές προσήνεμες περιοχές. Οπότε, ιδιαίτερη προσοχή στην ανατολική και νότια χώρα, λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα φτάσουν στα 3 – 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

ΤΡΙΤΗ: Αίθριος θα είναι καιρός. Προς τις θερμές ώρες υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν διάΚλασικός Δεκαπενταύγουστος με ζέστη και μελτέμια σπαρτες μπόρες αστάθειας στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα. Η ξηρασία σε όλη τη χώρα συνεχίζεται, μιας και ο Αύγουστος στατιστικά είναι ένας ξηρός μήνας για τη χώρα μας. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά γενικά στα ίδια επίπεδα, στους 35 – 37 βαθμούς και στη δυτική χώρα έως 39 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν με τις ίδιες εντάσεις και στα ανατολικά και στο Αιγαίο ενισχυμένοι στα 5 – 6 και τοπικά στα 7 8 Μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ: Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός, αλλά προς το μεσημέρι με απόγευμα θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις στα κε ντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Γρήγορη βελτίωση προς αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα (στην Ανατολική Ελλάδα θα είναι πιο δροσερά λόγω του μελτεμιού). Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν με τις ίδιες εντάσεις. Στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι στα 5– 6 και τοπικά στα 7 – 8 Μποφόρ.

ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν, ενώ υπάρχει πιθανότητα για αστάθεια τις θερμές ώρες στα ορεινά της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας χώρας, με γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 36 – 37 και τοπικά στους 38 – 39 βαθμούς, στη δυτική κυρίως ηπειρωτική χώρα. Οι άνεμοι βοριάδες, στα 3– 4 Μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά το μελτέμι θα εξασθενήσει και θα είναι ενισχυμένο κυρίως στο Αιγαίο, φτάνοντας στα 6 και τοπικά στα 7 Μποφόρ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ:Οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν, με την αστάθεια να περιορίζεται στα ορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας τις θερμές ώρες, με βελτίωση στη συνέχεια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν στα 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπεράσουν τα 3 – 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 36 37 βαθμούς και στις κλειστές περιοχές, τοπικά, έως και τους 39 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στις παραθαλάσσιες περιοχές και στα νησιωτικά θα είναι 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με την ηπειρωτική χώρα, ενώ στα νησιωτικά του κεντρικού κυρίως Αιγαίου, λόγω του μελτεμιού και της θαλάσσιας αύρας, θα είναι έως και 4 – 5 βαθμούς χαμηλότερη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτό: Dimitris Vetsikas από το Pixabay


Σχολιάστε εδώ