Αλεξία Καμμένου: “Ο πρωταθλητισμός γίνεται με σταθερά βήματα – Να μην λείψουμε ξανά από τους Ολυμπιακούς”

Αλεξία Καμμένου: “Ο πρωταθλητισμός γίνεται με σταθερά βήματα – Να μην λείψουμε ξανά από τους Ολυμπιακούς”

Στην 7η θέση η Εθνική ομάδα γυναικών

Με μια επιβλητική εμφάνιση και άνετη νίκη 19-10 επί του Καναδά είπε “αντίο”  στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι η Εθνική ομάδα Γυναικών παίρνοντας την 7η θέση στη γενική κατάταξη.

Η Ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, στην κάμερα της ΕΡΤ για τη δουλειά που έγινε τα τελευταία δυόμιση χρόνια και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που την εμπιστεύθηκαν αλλά και τις παίκτριες για την προσπάθειά τους. Επίσης, επισήμανε πως ο πρωταθλητισμός γίνεται με σταθερά βήματα.

«Η Εθνική ήταν και παραμένει ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επειδή ολοκληρώθηκαν οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις θα ήθελα να κάνω έναν σύντομο απολογισμό. Το συγκρότημα των Γυναικών συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από 16 χρόνια. Η νίκη με αντίπαλο την Γαλλία ήταν η πρώτη μετά από 20 χρόνια, στον ημιτελικό του αντίστοιχου ολυμπιακού τουρνουά της Αθήνας. Όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες. Είναι πραγματικότητα, είναι ιστορία. Τα κορίτσια “κουβάλησαν” πολύ βαρύ φορτίο. Το τελευταίο εξάμηνο αυτή η ομάδα έκανε σπουδαία πράγματα για να φθάσει στο Παρίσι και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας. Προφανώς και θέλαμε καλύτερη θέση από την έβδομη. Τίποτε δεν είναι αυτονόητο στον πρωταθλητισμό και τίποτε δεν μπορεί να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Όλα γίνονται με σταθερά βήματα. Και εύχομαι αυτό το βήμα που έκανε η Εθνική ομάδα να είναι σταθερό και να την οδηγήσει ψηλά. Γιατί αυτή είναι η βούληση όλων μας» τόνισε η Αλεξία Καμμένου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που μου έδωσαν την ευκαιρία να οδηγήσω το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω πως το πιο βασικό είναι πως ήλθαμε εδώ και παλέψαμε, παρά το γεγονός πως δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό. Όταν εκπροσωπείς την πατρίδα σου πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό προσπαθήσαμε από την πλευρά μας και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει» υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις αθλήτριες που, πραγματικά, προσπάθησαν πολύ για μια διάκριση και να τις ευχηθώ να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για το μέλλον και τη ζωή τους. Η Εθνική ομάδα πρέπει να εκπροσωπείται πάντα από κοπέλες και από ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτή τη μεγάλη και τεράστια ιδέα της Ελλάδας και που δίνουν την ψυχή τους, χωρίς να λιγοψυχούν. Τα κορίτσια πρέπει να κοιτάζουν μπροστά και να μην τις κλονίζει το παραμικρό, γιατί αυτό που κάνουν είναι, ήδη, πολύ μεγάλο. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου που στάθηκαν στο πλευρό μου όλο αυτό το διάστημα» και πρόσθεσε:

«Δεν ήταν φυσιολογικό για την Εθνική μας ομάδα των Γυναικών να βρίσκεται εκτός Ολυμπιάδας. Έχουμε καταφέρει μεγάλα πράγματα το τελευταίο διάστημα. Η Υδατοσφαίριση είναι το πιο πετυχημένο άθλημα στη χώρα μας, όσον αφορά τις Γυναίκες. Άλλωστε, στο Παρίσι, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τρία ομαδικά αθλήματα και τα δύο ήταν η Υδατοσφαίριση. Το συγκρότημα των Ανδρών αποτελεί… φάρο για μας. Όχι μόνο γιατί η παρουσία του είναι συνεχής σε Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά γιατί η προσπάθεια και η συνέπεια είναι συνεχής. Υπάρχουν παίκτες που δεν εγκατέλειψαν όταν δεν είχαν κατακτήσει μετάλλιο, αλλά ούτε και όταν πέτυχαν τον στόχο τους. Ήλθαν στο Παρίσι ως αργυροί Ολυμπιονίκες. Αυτός είναι ο δρόμος του πρωταθλητισμού. Αυτό τον δρόμο θέλουμε να ακολουθήσει και η Εθνική Γυναικών γιατί μπορεί και της αξίζει» υποστήριξε.

Με πληροφορίες και φωτό από την Ελληνική Ομοσπονδία Υδατοσφαίρισης


Σχολιάστε εδώ