Τι ανταλλάγματα δώσαμε για το «δωρεάν πακέτο βοήθειας»;

Τι ανταλλάγματα δώσαμε για το «δωρεάν πακέτο βοήθειας»;

Aς ελπίσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση κινείται στις ΗΠΑ εν όψει εκλογών και έχει αποκαταστήσει κάποιους διαύλους επικοινωνίας με το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, ώστε τον Νοέμβριο να μη βρεθεί σε κενό αέρος και να ψάχνει κάποιον ταλαίπωρο ομογενή που έχει μιλήσει κάποτε με τον Τραμπ για να πιάσει επαφή.

Βέβαια, είδαμε πόσο αποτελεσματική ήταν και η πολιτική της με τον Μπάιντεν, ο οποίος είχε και τη φήμη του φιλέλληνα και υπήρχε πρόσβαση στο επιτελείο του. Αποκορύφωμα, οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης τον περασμένο χειμώνα, όταν ο κ. Μητσοτάκης φιλοξένησε στα Χανιά τον αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν και, αφού δεσμεύθηκε για βοήθεια στην Ουκρανία, πήρε στα χέρια της την επιστολή Μπλίνκεν, με την περίφημη, φοβερή «δωρεάν» στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Κανείς δεν μιλάει πια γι’ αυτήν τη «δωρεάν» βοήθεια, για την οποία τότε πανηγύριζε η κυβέρνηση… Τώρα, που αποδείχθηκαν σαπάκια και άχρηστα και τα πλοία και τα θωρακισμένα και τα C-130, κανείς δεν μιλάει, ενώ κανείς δεν έχει βρεθεί να ρωτήσει τι ανταλλάγματα δώσαμε για το περίφημο «δωρεάν πακέτο βοήθειας», που τελικά αποδείχθηκε φούσκα, και μάλιστα ξεφούσκωτη…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ