Στη 10η θέση ο Άλκης Κυνηγάκης στα 10χλμ

Στη 10η θέση ο Άλκης Κυνηγάκης στα 10χλμ

Ο πρωταθλητής μας στην Μαραθώνια Κολύμβηση, Άλκης Κυνηγάκης, τερματισε στη 10η θέση στον τελικό των 10χλμ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι με επίδοση 1:52.37.2.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος αναφέρει για τον αγώνα του Αλ. Κυνηγάκη πως “ήταν ένας από τους 29 αθλητές που αγωνίσθηκαν σε αυτό τον πολύ απαιτητικό αγώνα (τερμάτισαν οι 25). Ακολουθώντας μια πολύ καλή τακτική βρέθηκε 5ος στα 3χλμ, και 8ος στα 5χλμ. Πέμπτος στο Τόκιο το 2021, έκανε δυο ανοίγματα για να είναι ανάμεσα στο κορυφαίο γκρουπ, τα κατάφερε αλλά σταδιακά υποχώρησε στο δεύτερο γκρουπ. Μέχρι ια τα 6,6 χλμ είχε επαφή με τους προπορευόμενους.

Ο Ούγγρος Κριστόφ Ρασόφσκι, πρωταθλητής κόσμου πέρυσι στη Φουκουόκα και «ασημένιος» στο Τόκιο, και ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο το 2021, ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπροκ, ήταν οι δυο αθλητές που οδήγησαν από το ξεκίνημα. Ο Ρασόφκσι συνέχισε σε αυτό το ρυθμό μέχρι το τέλος και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Βέλμπροκ όμως δεν άντεξε και τερμάτισε όγδοος, μία θέση μπροστά από τον περίφημο Ιταλό Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι, ο οποίος ως το τελευταίο χιλιόμετρο φαινόταν ότι θα παλέψει τουλάχιστον για το χάλκινο μετάλλιο. Δεύτερος ήταν ο εκπληκτικός Ολιβερ Κλέμετ από τη Γερμανία και τρίτος ο εντυπωσιακός στο τέλος Ούγγρος Νταβίντ Μπέτλεχεμ, που ξεπέρασε τον Ιταλό Ντομένικο Ατσερέντζα.”

Δείτε αναλυτικά τη κατάταξη ΕΔΩ.

Πηγή+φωτο: ΚΟΕ


Σχολιάστε εδώ