ΚΑΙΡΟΣ: To καλοκαίρι και η ξηρότητα συνεχίζεται

ΚΑΙΡΟΣ: To καλοκαίρι και η ξηρότητα συνεχίζεται


Toυ
Λευτέρη Σούσου
Προγνώστη καιρού
greekweather.org


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Καλοκαιρινός καιρός και όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές πρόσκαιρες μπόρες(κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα), στο Ιόνιο, την δυτική και νότια Πελοπόννησο, κεντροδυτική Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο και Μακεδονία και προς αργά το απόγευμα με βράδυ θα υπάρξει βελτίωση.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά τους 35 και τοπικά τους 37 βαθμούς σε κλειστές ευαίσθητες περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι στα 3-5bf στο Ιόνιο και στο Αιγαίο ενισχυμένοι στα 6 και τοπικά τα 7bf στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Οπότε σε περιοχές της ανατολικής προσήνεμης χώρας θα βρίσκονται σε επίπεδα πιο δροσερά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα λόγω του μελτεμιού.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Ο καλοκαιρινός και ξηρός καιρός συνεχίζεται, με την αστάθεια να εμφανίζεται σε ορεινές και πάλι κυρίως περιοχές της χώρας με διάσπαρτες νεφώσεις αστάθειας προς τις θερμές ώρες, βελτίωση προς αργά το απόγευμα με βράδυ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς σε κλειστές περιοχές. Οι άνεμοι βοριάδες στα 3-5bf στο Ιόνιο και στο Αιγαίο εξακολουθούν ενισχυμένοι στα 6 και τοπικά τα 7bf. Μελτέμια στα νησιωτικά του Αιγαίου, την Αττική, την Εύβοια, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο, όπως είναι συνηθισμένο άλλωστε να επηρεάζονται κατά περιόδους τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν το μελτέμι είναι ενισχυμένο αρκετά στο Αιγαίο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: Dmitriy Gutarev από το Pixabay


Σχολιάστε εδώ