Τεντόγλου… Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Παρίσι 2024

Τεντόγλου… Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Παρίσι 2024

Χρυσός Ολυμπιονίκης με άλμα στα 8,48 μέτρα. Ο μοναδικός μετά τον Καρλ Λιούις που υπερασπίζεται το χρυσό του μετάλλιο και μόλις ο 11ος άλτης όλων των εποχών με δύο και περισσότερα μετάλλια στην κατοχή του, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αυτά ήταν μόνο ορισμένα από τα σημερινά κατορθώματα του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Ο 26χρονος έκανε σήμερα έναν ακόμη συγκλονιστικό αγώνα και σε αντίθεση με το 2021 στο άδειο ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο, ανταμείφθηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου στο κατάμεστο Stade de France.

Ο Ιταλός Ματίας Φουρλάνι ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα του με άλμα στα 8,34 μ. και ο Έλληνας ακολούθησε με 8,27 μ., ενώ όπως και στο ευρωπαϊκό έτσι και στους Ολυμπιακούς ο Εχάμερ προσπάθησε να μπει στο βάθρο των νικητών, όμως, ο Τζαμαϊκανός Πίνοκ είχε άλλες διαθέσιμος. Ο Τεντόγλου στο δεύτερο άλμα έκανε το 8,48 μ. και “κλείδωσε” το χρυσό μετάλλιο, ενώ στη συνέχεια πέτυχε 8,24 μ. (-0.4), 8,36 μ. (-0.6), 8,31 μ. ωστόσο δεν έδειξε όσο ικανοποιημένος ήθελε, αφού δεν βρήκε το μεγάλο άλμα που είχε ονειρευτεί για αυτή τη διοργάνωση.

Ο Ιταλός Φουρλάνι έκανε πολύ καλό αγώνα και προσπάθησε να απειλήσει τον Έλληνα, ωστόσο έμεινε στο χάλκινο με 8,34 μέτρα. Ο Τζαμαϊκανός Πινόκ, παρότι δεν έκανε όσο καλή σεζόν θα ήθελε, έφτασε στο ασημένιο μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς με άλμα στα 8,36 μ. από τη δεύτερη προσπάθεια.

Ο Τεντόγλου με οδηγό τον Γιώργο Πομάσκι έφτασε σήμερα στην κατάκτηση του 12ου μεταλλίου της καριέρας και με …μόνη παραφωνία το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Όρεγκον ο Τεντόγλου έχει στο σπίτι του 11 λαμπερά, χρυσά μετάλλια.

Ο 26χρονος τον περασμένο Ιούνιο κατέκτησε τρίτο διαχρονικό χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης και έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που το πετυχαίνει. Παράλληλα βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωση και βρέθηκε μια ανάσα από το πολυπόθητο πανελλήνιο ρεκόρ. Αυτό που από σήμερα του ανήκει. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι θρύλος του παγκόσμιο στίβου!

Οι Έλληνες στις εξέδρες του Sant De france ήταν σε διάφορα σημεία στις εξέδρες, όμως, ο Τεντόγλου σήμερα κέρδισε το χειροκρότημα φιλάθλων από διάφορα μέρη του πλανήτη, που κατέκλυσαν το στάδιο. Εκεί, δίπλα στον Γιώργο Πομάσκι, ήταν και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Εμμανουήλ Καραλής με το μετάλλιο στα χέρια και ο θρύλος της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ


Σχολιάστε εδώ