Παρίσι 2024: Έχασε από την ανώτερη και παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία η Εθνική Ανδρών

Παρίσι 2024: Έχασε από την ανώτερη και παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία η Εθνική Ανδρών

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε το ταξίδι της στο Παρίσι στους προημιτελικούς. Εκεί όπου ηττήθηκε με 76-63 από την Γερμανία, η οποία θα συνεχίσει στους ημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων, περιμένοντας τον νικητή του αγώνα Καναδά – Γαλλία.

Η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Οδήγησε στο 2-10 (3’) και με τρίποντο του Καλάθη στο 9-21 (9’), κυριαρχώντας απόλυτα στο παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σημειώνει οχτώ γρήγορους πόντους.

Η δεύτερη περίοδος είχε διαφορετική εικόνα με την Γερμανία να βρίσκει μακρινά σουτ και καλύτερες συνεργασίες. Το 16-23 (12’) από τα χέρια του Ντίνου Μήτογλου και το 20-28 (13’) από τον Τολιόπουλο έγινε 24-28 (14’50’’) από τον Τίμαν. Ο Κώστας Παπανικολάου με ένα τρίποντο έδωσε και πάλι έναν αέρα επτά πόντων στην ελληνική ομάδα (24-31, 15’), ο Γιάννης ακολούθησε για το 27-33 (17’), αλλά στην τελική ευθεία Βάγκνερ και Τάις οδήγησαν τον αγώνα σε ισοπαλία (36-36).

Πηγη: YouTube/ΕΡΤ

Τρία τρίποντα από Γουόκαπ και Παπανικολάου βοήθησαν την Ελλάδα να πάρει και πάλι ένα μικρό προβάδισμα (42-47, 23’40’’) με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να χρεώνεται με τρίτο φάουλ. Οι Γερμανοί επέστρεψαν για να φτάσουν ως το δικό τους +4 (54-50, 28′), ο Τολιόπουλος μείωσε από τη γραμμή (54-52), αλλά ο Μπονγκά έγραψε το 59-52 της τρίτης περιόδου.

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου ο Φραντζ Βάγκνερ έστειλε τη διαφορά στο +9 (61-52, 31′) με την Γερμανία να ανανεώνει τις επιθέσεις της μαζεύοντας τα “σκουπίδια” (11 επιθετικά ριμπάουντ σε 32′). Ο Φραντζ Βάγκνερ έστειλε τη διαφορά στο +10 (67-57, 36’50”) για πρώτη φορά, ο Σρέντερ έγραψε το 72-57 (38′) με τους Γερμανούς να φτάνουν στη νίκη με το τελικό 76-63.

Κώστας Παπανικολάου: «Όλος ο δρόμος μας μέχρι εδώ, που ξεκίνησε από τον Ιούνιο, περιλάμβανε δύσκολα παιχνίδια και μεγάλες προκλήσεις. Παρά τον αποκλεισμό και παρότι θέλαμε να δώσουμε χαρά και περηφάνια στον ελληνικό λαό, είμαι χαρούμενος γι’ αυτά τα παιδιά και περήφανος για όλη την προσπάθεια που κάναμε για δύο μήνες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι περικλείουν την ομάδα. Σίγουρα μένει μια πικρία, αλλά εγώ θα χαμογελάσω γιατί η Ελλάδα έδειξε σε αυτό το τουρνουά πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια πολύ μεγάλες ομάδες και αυτό ίσως είναι ένα προμήνυμα για το μέλλον. Μακάρι να είμαστε όλοι υγιείς, να έχουμε το καλύτερο δυνατό υλικό και του χρόνου να αρχίσουμε έναν καινούριο τίτλο για να κάνουμε κάτι καλό. Όταν η σημαία σε καλεί πρέπει να είσαι εκεί, είναι μεγάλη περηφάνια να φοράς αυτή τη φανέλα και να παίζεις για τη χώρα σου. Το βλέπετε στις προσπάθειες όλων των παιδιών εδώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω ότι βγήκαμε λίγο από το αμυντικό μας πλάνο για το πού θα καθοδηγήσουμε τους Γερμανούς, αυτό που μας έδωσε τη διαφορά. Όμως παίζαμε με την πρωταθλήτρια κόσμου, δεν ήταν εύκολο και είμαι περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας αυτής».

Τόμας Γουόκαπ: «Είναι δύσκολο να μιλήσεις για επιτυχία τώρα. Κάναμε όμως μεγάλα βήματα αυτό το καλοκαίρι, δείξαμε χαρακτήρα, παλέψαμε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά είναι δύσκολο να έχεις θετική σκέψη. Είμαι περήφανος και νιώθω τιμή για αυτή την ομάδα και ό,τι έκανε αυτό το καλοκαίρι. Πιστεύω πως υπήρξαν κάποια μικρά λάθη, αλλά είναι πολύ καλή ομάδα, με καλό προπονητή, παίζουν μαζί για χρόνια… Λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο, που μας τιμώρησαν. Αυτό που καταφέραμε φέτος, αυτό που δείξαμε με την Αυστραλία, είναι η αρχή για κάτι νέο. Υπάρχει ένα διαφορετικό αίσθημα αυτό το καλοκαίρι. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτού που έγινε φέτος».

Διαιτητές: Βάζκεζ (Πουέρτο Ρίκο), Κοζλόφσκις (Λετονία), Μπατίστα (Πουέρτο Ρίκο)

Δεκάλεπτα: 11-21, 36-36, 59-52, 76-63

Ελλάδα (Σπανούλης): Γουόκαπ 12 (2), Λαρεντζάκης, Τολιόπουλος 7 (1), Καλάθης 5 (1), Καλαϊτζάκης 1, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος, Παπανικολάου 10 (2), Αντετοκούνμπο 22, Μήτογλου 6

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ