ΝΙΚΗ: Τουρκικά εμβατήρια στην Κομοτηνή

ΝΙΚΗ: Τουρκικά εμβατήρια στην Κομοτηνή

Η Τουρκία μένοντας σταθερή στις προκλήσεις της, μετά την φιέστα που πραγματοποιήθηκε στη Θράκη προ ημερών με αφορμή το καθιερωμένο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, στις 4/8/2024 προχώρησε σε μία ακόμη ανάλογη ενέργεια. Ο “Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας”, στην καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια καλοκαιρινή συναυλία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, απευθύνθηκε από μικροφώνου στην “τουρκική νεολαία” της περιοχής, ενώ μια Τουρκοκύπρια τραγουδίστρια τραγούδησε το “εμβατήριο της Σμύρνης”, έναν ύμνο στη νίκη του Μουσταφά Κεμάλ εναντίον των “εχθρών”, δηλαδή των προγόνων μας!

Δεν ξέρουμε πως αξιολογούν τις παραπάνω ενέργειες στο Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά για τους Έλληνες της Θράκης είναι μία προσβολή που δεν μπορεί να περνά ατιμώρητη.

Η ΝΙΚΗ απαιτεί από την Κυβέρνηση, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κομοτηνή (που στήριζε μέχρι και φέτος την εκδήλωση) να σταματήσουν να ανέχονται τις προξενικές προκλήσεις, οι οποίες δημιουργούν κλίμα σωβινισμού και εχθροπάθειας στον ντόπιο μουσουλμανικό πληθυσμό.

Δεν υφίσταται η έννοια της Κυριαρχίας στην Θράκη, χωρίς την παρέμβαση του Κράτους σε όσους δεν σέβονται τους νόμους, τους Έλληνες πολίτες και την ιστορία μας.


Σχολιάστε εδώ