Θρακιώτικα: Της… ψυχολογίας το ανάγνωσμα

Θρακιώτικα: Της… ψυχολογίας το ανάγνωσμα

Αναστάτωση στο εσωτερικό της χώρας μας προσπάθησε να προκαλέσει η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, στέλνοντας… ευχαριστίες για τον υποτιθέμενο σεβασμό που επέδειξε η ελληνική πλευρά, αλλά και η… Ιταλία, στη «δικαιοδοσία» της ανατολικά της Κάσου…

Εν μέρει φάνηκε να τα καταφέρνει, καθώς αρκετά κόμματα στην Αθήνα έσπευσαν να θέσουν ερωτήματα για το… φλέγον ζήτημα, για το κατά πόσο, δηλαδή, η κυβέρνηση έδειξε «σεβασμό»…
Δυστυχώς, η έλλειψη κοινής εθνικής γραμμής οδήγησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε αυτό που επιδίωκε η τουρκική πλευρά, τη δημιουργία ψυχολογίας, παρά την τοποθέτηση της κυβέρνησης πως «ουδείς ‘‘σεβασμός’’ επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη νομίμως οριοθετημένη ζώνη Ελλάδας – Αιγύπτου, όπως το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει και επιβάλλει». Μία απάντηση πηγών του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε… αντιδιαστολή της διαρροής από τις τουρκικές πηγές.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα προχωρήσουν κανονικά στις δύο προγραμματισμένες ασκήσεις «Τρίαινα», μεταξύ Κάσου και Καστελλόριζου. Πρόκειται για ασκήσεις που δεν περιέχουν συνεκπαίδευση με κάποια φιλική χώρα αλλά αφορούν μόνο ελληνικές μονάδες.

Η Αθήνα, με δύο ΝΟΤΑΜs, δέσμευσε στις 29 Ιουλίου δύο περιοχές ανατολικά της Κάσου και δυτικά του Καστελλόριζου, μέσα δηλαδή στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, και στις 7 Αυγούστου στη μία περίπτωση και από τις 22 έως τις 28 Αυγούστου στη δεύτερη το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα προχωρήσουν στη διενέργεια της άσκησης.

Έλλη Μητακίδου


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ