Τέσσερα μετάλλια και προχωρούμε ακάθεκτοι!

Τέσσερα μετάλλια και προχωρούμε ακάθεκτοι!

Πανηγυρίζουμε ήδη τέσσερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Θοδωρή Τσελίδη στο τζούντο, τον Απόστολο Χρήστου στην κολύμβηση, τις Ζωή Φίτσιου –Μιλένα Κοντού και τους Πέτρο Γκαϊδατζή –Αντώνη Παπακωνσταντίνου στην κωπηλασία!

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία, το παρθενικό μετάλλιο για τη χώρα μας ήρθε από τον «τιτάνα» Θοδωρή Τσελίδη, που έκανε την έκπληξη στην κατηγορία των 90 κιλών και πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Όταν ετοιμαζόταν για το Παρίσι, ο έλληνας τζουντόκα είχε στόχο μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία, χωρίς το όνομά του να είναι ανάμεσα σε αυτά από τα οποία όλοι θα περίμεναν βάθρο.

Στην πορεία ο Τσελίδης απέδειξε ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση, και την έκανε! Αν και εκνευρίστηκε με τη διαιτησία στην ήττα του στον προημιτελικό, είχε δεύτερη ευκαιρία μέσω του ρεπεσάζ και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Πρώτα νίκησε τον Αράμ Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μετά βρήκε μπροστά του τον Τριστάνι Μοσακλισβίλι από την Ισπανία. Ήταν και το τελευταίο του εμπόδιο πριν από το μετάλλιο, επικρατώντας με 1-0 του αντιπάλου του.

Στην κολύμβηση, μετά από φανταστική κούρσα στον τελικό των 200 μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου πήρε τη δεύτερη θέση και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, το πρώτο στο άθλημα για τη χώρα μας από το 1896! Αν και ο έλληνας πρωταθλητής πληγώθηκε στο 100άρι, σήκωσε ανάστημα και επέστρεψε στο 200άρι με τρομερό αγώνα, που καθήλωσε τα πλήθη.

Σπουδαία εμφάνιση από τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή που πραγματοποίησαν καταπληκτική κούρσα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, χάνοντας στις λεπτομέρειες το αργυρό από τους Ιταλούς.

Απίθανες και οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου στον τελικό του αντίστοιχου αγωνίσματος των γυναικών, καθώς κατέκτησαν το χάλκινο με επική αντεπίθεση στα τελευταία μέτρα, χάνοντας και εκείνες τη δεύτερη θέση στις λεπτομέρειες από τις Ρουμάνες.

Και πιστεύουμε πως θα έχουμε συνέχεια…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ