Τα άγια τοις κυσί… Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Και ας είναι και Τούρκος.

Τα άγια τοις κυσί… Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Και ας είναι και Τούρκος.

Αν ανοίξει κάποιος αυτές τις μέρες τον δέκτη της τηλεόρασής του για να δει κάτι, το πιο πιθανό είναι να… πέσει πάνω σε κάποια διαφήμιση τουρκικής προέλευσης, που θα αναφέρεται στις ομορφιές της γειτονικής χώρας, στην τέλεια και εξυπηρετική αεροπορική της εταιρεία κ.λπ.

Πρόκειται για διαφημίσεις του Τουρκικού Οργανισμού Τουρισμού και της κρατικής αεροπορικής εταιρείας, που προβάλλουν μάλιστα σημαντικά μνημεία του Ελληνισμού, τα οποία αποκαλούν… επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων τους.

Εδώ μιλάμε για πλήρη, αισχρή και αποτρόπαια απόπειρα παραχάραξης της Ιστορίας, δεδομένου ότι… αρχαίοι Τούρκοι δεν αναφέρονται πουθενά, δεν υπήρξαν ποτέ και δεν καταγράφονται σε κανένα βιβλίο Ιστορίας.

Αυτό όμως δεν εμποδίζει τους σημερινούς Τούρκους να προβάλλουν τα ελληνικά μνημεία σαν δικά τους και να κάνουν την προπαγάνδα τους στους τουρίστες. Το χειρότερο, δε, είναι ότι χρησιμοποιούν και τα ιστορικά ονόματα των περιοχών, για να δείξουν ότι… υπάρχει συνέχεια. Και φυσικά οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί παίζουν κατά κόρον τις διαφημίσεις αυτές γιατί… εισπράττουν.

Και μπροστά στο χρήμα όλοι υποχωρούν. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Και ας είναι και Τούρκος. Και ας παρουσιάζει την ιστορία μας για δική του.

Έτσι τα καταφέραμε.

Για μερικά χιλιάρικα τα… καταπίνουμε όλα. Και μετά, τα ίδια αυτά κανάλια μας πουλάνε… εθνικοφροσύνη και πατριωτισμό.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ