Σ. Βούλτεψη στο “Π”: Από τη Ρόδο ως την Κάσο, ένας ΣΥΡΙΖΑ δρόμος

Σ. Βούλτεψη στο “Π”: Από τη Ρόδο ως την Κάσο, ένας ΣΥΡΙΖΑ δρόμος

Της
ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου,
Βουλευτού ΝΔ Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών,
Δημοσιογράφου


Η υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων ουδέποτε υπήρξε το ατού του ΣΥΡΙΖΑ. Από την Ιδρυτική Διακήρυξη του 2013 ως τη Συμφωνία των Πρεσπών οι γκρίζες ζώνες είναι τόσο πολλές, που κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης επιθυμεί να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους σε τόσο ευαίσθητα θέματα καλό θα είναι να κάνει μια βουτιά στο συριζαϊκό παρελθόν.

Τελευταίο επεισόδιο, οι συνεχιζόμενες κορόνες όσον αφορά τα περί δήθεν «άδειας» από την Τουρκία στο ιταλικό πλοίο για έρευνες στην περιοχή της Κάσου. Μια εθνοβλαβής επιμονή με προπαγανδιστικές διαστάσεις, παρά τις επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.

Τα περιστατικά που έχουμε να θυμηθούμε είναι πολλά, αλλά εδώ θα ξεχωρίσουμε τα πιο τρανταχτά:

– Στην Ιδρυτική του Διακήρυξη (Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, 22 Ιουλίου 2013), ο ΣΥΡΙΖΑ μάς είχε ενημερώσει ότι «αποκαθιστούμε στη θεωρία και στην πράξη τις έννοιες “εθνικό” και “πατριωτικό”, συνδέοντάς τες με το γνήσια λαϊκό»!

– Ως πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τέσσερις φορές την Τουρκία και άλλες τόσες συναντήθηκε με τον Ερντογάν σε συνόδους, ενώ δέχθηκε τις επισκέψεις των Ερντογάν, Τσαβούσογλου, Γιλντιρίμ.

Παρ’ όλα αυτά, το 2017 κρατά το ρεκόρ των παραβιάσεων και ακολούθησε αύξηση της τουρκικής παραβατικότητας κατά 50% στον αέρα και κατά… 500% στη θάλασσα, ενώ είχαμε αναρίθμητα περιστατικά παραβίασης ακόμη και των χωρικών υδάτων μας αλλά και της υφαλοκρηπίδας, ακόμη και εκτέλεση πραγματικών πυρών σε ελληνικά χωρικά ύδατα και εμβολισμό πλοίου του Λιμενικού.

– Τον Οκτώβριο του 2018, ο τότε υπουργός Άμυνας Ακάρ είχε επισκεφθεί τη Λιβύη με τους γνωστούς χάρτες παραμάσχαλα. Αλλά λίγο αργότερα, στη Σύνοδο του Παλέρμο για τη Λιβύη, ο κ. Τσίπρας δεν έκανε την παραμικρή αναφορά.

– Μάλιστα, τον ίδιο μήνα, στις 18 Οκτωβρίου 2018, για το «επεισόδιο» με το «Μπαρμπαρός» (που εκ των υστέρων έλαβε… μυθικές διαστάσεις με διάφορα ηρωικά περί… κοψίματος των καλωδίων), πηγές του ΓΕΕΘΑ ενημέρωναν πως «κανένα επεισόδιο δεν έλαβε χώρα στη Μεσόγειο»!

Εκείνες ακριβώς τις ημέρες, ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά ουδόλως έθεσε το θέμα. Απλώς, την επομένη, στη συνέντευξη Τύπου, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως… δεν θέλει να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα από αυτές που πραγματικά έχει!

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το «Μπαρμπαρός» παρέμεινε στην περιοχή και μετά το δήθεν επεισόδιο, για συνολικά 15 ημέρες!

– Στις 6 Φεβρουαρίου 2016, ο κ. Τσίπρας, κατά τη μετάβασή του στο Ιράν, υπέκυψε στις αξιώσεις της Τουρκίας και δεν προσγειώθηκε στη Ρόδο για ανεφοδιασμό – επειδή τάχα το νησί είναι αποστρατιωτικοποιημένο και το ελληνικό αεροπλάνο στρατιωτικό! Και άλλαξαν σχέδια πτήσης!

Όταν το επεισόδιο αποκαλύφθηκε, από το γραφείο Τύπου τού τότε πρωθυπουργού ενημερωθήκαμε πως… η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε εντονότατα διά της διπλωματικής οδού! Μάθαμε, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν έκανε δεκτή την απαίτηση της Τουρκίας «να γίνει ανεφοδιασμός σε άλλο σημείο της Τουρκίας, όμως. Δεν έγινε δεκτό αυτό εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν δόθηκε κανένα διαφορετικό σχέδιο. Ταυτοχρόνως, έγινε και διάβημα διαμαρτυρίας. Και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος άλλαξε πορεία. Πήγε μέσω Αιγύπτου, έκανε ανεφοδιασμό στην Αίγυπτο».

Ας τα θυμάται όλα αυτά ο κ. Κασσελάκης κάθε φορά που αποφασίζει να παραστήσει τον τουρκοφάγο…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ