Στην αντεπίθεση οι δανειολήπτες, αρχίζουν μηνύσεις κατά των funds

Στην αντεπίθεση οι δανειολήπτες, αρχίζουν μηνύσεις κατά των funds

–Κλήθηκαν σε απολογία για τέσσερα σοβαρότατα αδικήματα ο διευθύνων σύμβουλος της INTRUM και άλλοι πέντε υπάλληλοι


Γράφει ο
Νίκος Παρασκευάς


Aφού το κράτος δεν υπάρχει για τους δανειολήπτες, αλλά μόνο για τα «κοράκια» των ποικιλώνυμων funds, κάνοντας τα… στραβά μάτια στις καραμπινάτες παρανομίες τους, οι κυνηγημένοι, εκείνοι που κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους, που παραμένουν υποθηκευμένες ενώ τις έχουν πληρώσει τρεις φορές, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να περάσουν στην αντεπίθεση.

Έτσι, σε συνεργασία με νομικούς, που έχουν ξεκινήσει σταυροφορία για να προστατέψουν τα σπίτια τους, άρχισαν ένα… μπαράζ μηνύσεων εναντίον των υπευθύνων των funds για να βρουν το δίκιο τους.

Όπως υπογράμμισε στη στήλη ένας από τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει να γλιτώσουν πολλούς δανειολήπτες από τα νύχια των «κοράκων», ο Φώτης Μπαμπάνης, οι άνθρωποι απελπίστηκαν από την αναλγησία και τα παραμύθια του κράτους, με τους εξωδικαστικούς δήθεν συμβιβασμούς κ.λπ., και αποφάσισαν με τη συμβουλή και την παρότρυνσή του να προχωρήσουν σε μηνύσεις. Με τη λογική ότι, α­φού τα δικαστήρια καλύπτουν τις παρανομίες των funds, ίσως εφαρμόσουν τον νόμο και δικαιώσουν τους δανειολήπτες, σε περίπτωση που απευθυνθούν σε αυτά για να βρουν το δίκιο τους.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαμπάνη, εισαγγελέας της Κρήτης διέταξε προανάκριση και κλήση σε απολογία για τον διευθύνοντα σύμβουλο και πέντε στελέχη της INTRUM, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε απελπισμένος δανειολήπτης μετά από προτροπή του ίδιου, ο οποίος, όπως είναι φυσικό, θα χειριστεί και την υπόθεση. Αν πέσουν κάποιες… καμπάνες στους ιθύνοντες των εταιρειών που εξανδραποδίζουν τους δανειολήπτες, ίσως σκεφτούν περισσότερο την επόμενη φορά να παρανομήσουν για να αρπάξουν το σπιτάκι κάποιου φουκαρά. Να σημειώσουμε ότι οι κατηγορίες που αποδίδο­νται στους μηνυόμενους είναι πολύ σοβαρές και επισείουν ποινές πολυετούς κάθειρξης, καθότι είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για απάτη από κοινού, από την οποία η ζημία υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, όπως και το παράνομο όφελος, ψευδή βεβαίωση με σκοπό να προσποριστεί τρίτος παράνομο όφελος, με ισόποση βλάβη άλλου για ποσό μεγαλύτερο των 120.000 ευρώ, ηθική αυτουργία και ψυχική συνδρομή στις ως άνω πράξεις.

Για να φτάσουν όμως οι δανειολήπτες σε αυτό το σημείο, έχουν προηγηθεί απίστευτα πράγματα. Συγκεκριμένα, μπήκαν κλητήρες μαζί με αστυνομικούς σε σπίτι ανάπηρου και τον πέταξαν έξω με το αναπηρικό καροτσάκι. Μάταια παρακαλούσε τα «κοράκια» να τον αφήσουν να πεθάνει στο σπίτι του και να το πάρουν μετά. Σε άλλη περίπτωση ξεσπίτωσαν ΑΜΕΑ που δεν καταλάβαιναν και τα πέταξαν στο δρόμο σαν… τσουβάλια. Καθημερινά εξελίσσονται φρικιαστικές σκηνές με αρρώστους, καρκινοπαθείς, ψυχικά διαταραγμένους, που υποτίθεται ότι τους προστατεύει ο νόμος. Ουσιαστικά, όμως, δεν τους προστατεύει κανείς, αφού το κράτος έχει επιλέξει να προστατεύει τα funds που παρανομούν.

Η ΑΑΔΕ έχει γνωμοδοτήσει ότι οι εταιρείες αυτές δεν νομιμοποιούνται να κάνουν πλειστηριασμούς γιατί δεν έχουν φορολογικό εκπρόσωπο στη χώρα μας. Επίσης, σύμφωνα με τον νόμο, όλες οι συμβάσεις που αφορούν μεταβίβαση δανείων πρέπει να εγγράφονται στην αρμόδια ΔΟΥ. Ωστόσο, καμία σύμβαση δεν ενεγράφη στο Taxisnet. Κατά συνέπεια, οι συμβάσεις είναι άκυρες και δεν πρέπει να διεκδικήσουν τα funds χρήματα γι’ αυτές ούτε να βγάλουν διαταγές πληρωμής. Και όμως, και χρήματα διεκδικούν και κατασχέσεις κάνουν και σε πλειστηριασμούς προχωρούν. Η παρανομία στο… τετράγωνο. Αλλά, είπαμε, έχουμε κράτος δικαίου…

Και όμως υπάρχουν δικαστές στη Δανιμαρκία. Όπως ο πρόεδρος των Πρωτοδικών Αθηνών Ιωάννης Κανάκης, ο οποίος με την υπ’ αριθμόν 2522/2024 απόφασή του δικαίωσε δανειολήπτη και ανέστειλε πλειστηριασμό, δίνοντας ένα σοβαρό δεδικασμένο σε όλους τους συναδέλφους του, για να μην αφήνουν να βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια του κόσμου.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλές αποφάσεις που επιτρέπουν να προχωρήσουν πλειστηριασμοί, κόντρα στη νομολογία που δέχθηκε ο κ. Κανάκης. Γιατί, άραγε; Είναι δυνατόν ο νόμος να έχει διαφορετικές ερμηνείες; Είναι δυνατόν να υπάρχουν δικαστές που να εφαρμόζουν έναν νόμο και κάποιοι συνάδελφοί τους να μην τον εφαρμόζουν; Και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τι κάνει; Γιατί επιτρέπει να παίρνονται τέτοιες αλλόκοτες και παράνομες αποφάσεις; Γιατί θα πρέπει πάντα να κάνουν… πάρτι τα κάθε είδους αρπακτικά στην πλάτη του κάθε φουκαρά; Φαίνεται, όμως, ότι κι αυτοί, οι κυνηγημένοι, οι παρίες για το κράτος, περνάνε στην αντεπίθεση και είναι αποφασισμένοι να… κόψουν τον βήχα στα «κοράκια».

Ο κόσμος κατάλαβε ότι είναι μόνος του και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Η αρχή του τέλους των αδίστακτων, αδηφάγων funds πλησιάζει. Όπως και του ανάλγητου κράτους, που τα υποστηρίζει.

Μακάρι…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ