Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: Άμεσα δράση για να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο και υγιές μέλλον για την αλιεία και τους αλιείς

Σάκης Αρναούτογλου προς Κομισιόν: Άμεσα δράση για να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο και υγιές μέλλον για την αλιεία και τους αλιείς

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, μίλησε πρόσφατα στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για δράσεις που θα διασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τους ωκεανούς και τις αλιευτικές κοινότητες της Ευρώπης.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Αρναούτογλου ανέφερε ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ένα υγιές μέλλον για τους ωκεανούς μας και τις αλιευτικές κοινότητες. Ωστόσο, απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση για να εφαρμοστούν αυστηρότερα όρια, να επιβληθούν οι κανονισμοί και να προωθηθούν πιο βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές.»

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ακόμα τη σημασία της συμμετοχής των καταναλωτών. «Οι καταναλωτές παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Επιλέγοντας θαλασσινά με οικολογικές πιστοποιήσεις που εγγυώνται βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές, μπορούμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα.»

Κλείνοντας, ο κ. Αρναούτογλου τόνισε ότι «Το μέλλον της ευρωπαϊκής αλιείας εξαρτάται από την επίτευξη ισορροπίας. Μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη μιας υγιούς αλιευτικής βιομηχανίας, αλλά μόνο εάν αναλάβουμε αποφασιστική δράση για να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της.»

Με την παρέμβασή του αυτή, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί όλα τα κράτη-μέλη και τους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβουν άμεσα δράση, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο και υγιές μέλλον για την αλιεία και τις επόμενες γενιές.

Παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο την παρέμβαση:


Σχολιάστε εδώ