Παρίσι 2024: Με πέντε συμμετοχές η ελληνική συνέχεια στο Stade de France

Παρίσι 2024: Με πέντε συμμετοχές η ελληνική συνέχεια στο Stade de France

Tο ανακαινισμένο Stade de France με έναν ταχύτατο μοβ τάπητα ανοίγει σήμερα για την εκκίνηση των στιβικών αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ, ο Μιχάλης Αναστασάκης θα είναι αυτός που θα πατήσει πρώτος στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου στο Παρίσι και θα το “εγκαινιάσει” για την ελληνική αποστολή. Ο 29χρονος σφυροβόλος αγωνίζεται στο πρώτο προκριματικό γκρουπ (11:10 ώρα Ελλάδας) με την καλύτερη φετινή του επίδοση να είναι στα 75,52 μ. και το όριο για τον τελικό να έχει καθοριστεί στα 77 μέτρα.

Λίγο αργότερα, στις 12:35 (ώρα Ελλάδας) στο Β’ Γκρουπ του προκριματικού της σφυροβολίας θα αγωνιστεί ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με φετινή επίδοση στα 76,86 μέτρα.

Οι 32 αθλητές έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ των 16 και στον τελικό θα προκριθούν οι 12 καλύτεροι σφυροβόλοι.

Στις 11:15 (ώρα Ελλάδας) ξεκινούν την προσπάθεια στους στον προκριματικό του ύψους η Τατιάνα Γκούσιν και η Παναγιώτα Δόση.

Η Γκούσιν αγωνίζεται στο Β’ Γκρουπ και έχει φετινή επίδοση στο 1,94 μ., ενώ η Δόση είναι στο Α’ Γκρουπ και έχει κάνει το 2024 άλμα στο 1,90 μ. Το όριο για την είσοδο στον τελικό είναι στο 1,97 μ. και στον μεγάλο τελικό προκρίνονται οι 12 καλύτερες αθλήτριες.

Στις 12:50 έχουμε την συμμετοχή της νεαρότερης Ελληνίδας αθλήτριας που βρίσκεται στο Παρίσι για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου θα κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση στον προκριματικό των 100 μέτρων. Η 21χρονη σπρίντερ δεν γνωρίζει ακόμη σε ποια σειρά θα αγωνιστεί αφού στις 11:35 θα γίνει ο πρώτος γύρος των 100 μ. των γυναικών, καταλήγει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων.

Όλες οι πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Φωτό: ΣΕΓΑΣ



Σχολιάστε εδώ