Η μοναξιά του “Greek freak” και η μοναξιά του… Ελληνικού μπάσκετ

Η μοναξιά του “Greek freak” και η μοναξιά του… Ελληνικού μπάσκετ

Παρακολουθώντας την αγαπημένη Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες απέναντι στον Καναδά και την Ισπανία μου πέρασε μια στενάχωρη εικόνα.

Η μοναξιά του Γιάννη! Του 30άρη Γιάννη… Η μοναξιά της Εθνικής μετά τον Γιάννη.

Και χωρίς να θέλω να αδικήσω κανένα παίχτη “ήρωα” της Εθνικής μας γιατί πραγματικά τα παιδιά καταθέτουν την ψυχή τους για το εθνόσημο είναι ταλαντούχοι έχουν μέλλον, μπορούν να φτάσουν ψηλά την Εθνική ομάδα όμως…

Ένα όμως θα πλανάται στη σκέψη μου. Το γιατί η πολιτεία δεν κατάφερε να πλαισιώσει και να οργανώσει τόσα χρόνια, 14 για την ακρίβεια, ένα σχέδιο, ένα σύστημα με στόχο να απογειώσει το εθνικό συγκρότημα με οδηγό αυτόν τον μοναδικό παίκτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!

14 χρόνια, στις σπάνιες φορές που μας  δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ήμασταν ικανοί ως χώρα να σχεδιάσουμε το πώς όταν αυτός ο παίχτης-φαινόμενο ο “Greek freak”  βάζει 30 πόντους, το λιγότερο, η Εθνική δεν θα χάνει το παιχνίδι!

14 χρόνια με τον NVP του NBA στην Εθνική Ομάδα να μην μπορούμε να περάσουμε την προημιτελική φάση του τουρνουά;

Σκεφτόμουν λοιπόν, όπως αναπολούμε την εποχή του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Καμπούρη, του Φασούλα, του Διαμαντίδη, του Σπανούλη, του Ζήση, του Ντικούδη, του Κακιούζη, του Σχορτσιανίτη, και τόσων άλλων παιχτών με τόσες επιτυχίες έτσι θα αναπολούμε και την εποχή του Greek freak;

Και θα θυμόμαστε τι ακριβώς; Ο μεγάλος αυτός παίχτης τι θα έχει να θυμάται; Τη μια συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 με 2 ή 3 ήττες και αποκλεισμό από την… Προημιτελική φάση!

Λίγα λόγια για τον σπουδαίο αθλητή…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (πλήρες όνομα Γιάννης Σίνα-Ούγκο Αντετοκούνμπο,[1][2] Ζωγράφου Αθηνών 6 Δεκεμβρίου 1994) είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής, νιγηριανής καταγωγής. Έχει ύψος 2,11 μέτρα και αγωνίζεται ως φόργουορντ για τους Μιλγουόκι Μπακς του NBA και την Εθνική Ελλάδας.

Έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων δύο φορές τον τίτλο του MVP του ΝΒΑ και μία φορά το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών, τον Οκτώβριο του 2021 συμπεριλήφθηκε στην επετειακή επιλογή των 75 καλύτερων παικτών της ιστορίας του ΝΒΑ.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ως παίκτης του Φιλαθλητικού. Κατόπιν, επιλέχθηκε στο ΝΒΑ Ντραφτ στη θέση 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς το 2013, όπου και εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες και σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος του NBA, όντας μεταξύ άλλων έξι φορές μέλος του All-Star Game ΝΒΑ και μια φορά MVP.

Το 2021 κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του ΝΒΑ (ο πρώτος τίτλος των Μπακς μετά από 50 χρόνια), κερδίζοντας παράλληλα το βραβείο του MVP των τελικών.  Στις 15 Δεκεμβρίου 2020 ανανέωσε το συμβόλαιο του με τους Μιλγουόκι Μπακς για 5 χρόνια για 228 εκατομμύρια δολάρια.[10] Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επελέγη ομόφωνα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, μαζί με την χρυσή πρωταθλήτρια του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

paron.gr
Φωτο: FIBA

Σπανούλης: «Για να αλλάξουν πράγματα που δεν έχουν γίνει για 15 χρόνια, πρέπει να κάνεις υπέρβαση»



Σχολιάστε εδώ