Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα με την Aπεξάρτηση, θέλει μια συνολικά εξαρτημένη κοινωνία»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα με την Aπεξάρτηση, θέλει μια συνολικά εξαρτημένη κοινωνία»

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, στην πλατεία Συντάγματος, συμμετείχε δυναμικά η Πλεύση Ελευθερίας, με την Πρόεδρο και τους βουλευτές Τζώρτζια Κεφαλά και Σπύρο Μπιμπίλα, στηρίζοντας εμπράκτως τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ, του 18 Άνω, των Σωματείων της Υγείας και της Απεξάρτησης, που αγωνίζονται ενάντια στο Νομοσχέδιο, που διαλύει τις Δημόσιες δομές Υγείας, Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.

Η Ζωή μίλησε με συγκίνηση και δέχτηκε την αγάπη των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη της Απεξάρτησης, των οικογενειών τους, των εκπροσώπων φορέων ψυχικής υγείας και των ενεργών πολιτών, με τους οποίους συνομίλησε εγκάρδια. Στο τέλος της συγκέντρωσης συμμετείχε σε ένα ιδιαίτερο δρώμενο, στο οποίο, όλοι μαζί, έγιναν μια μεγάλη αγκαλιά, στέλνοντας μήνυμα Αγάπης, Αλληλεγγύης, Ενότητας κι Αποφασιστικότητας. «Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ, κάτω τα χέρια από το 18 – Άνω» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον χαιρετισμό της στην πλατεία Συντάγματος.

«Εδώ είναι πιο όμορφα από ό,τι μέσα στη Βουλή, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Γιατί έχει πραγματικούς ανθρώπους που αγωνίζονται, ανθρώπους με καθαρό βλέμμα και ανθρώπους που στηρίζουν ο ένας τον άλλον», είπε με νόημα.

Η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα με την Απεξάρτηση

Για τις κραυγαλέες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης στο Νομοσχέδιο της υποτιθέμενης «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», η Ζωή υπογράμμισε: «Η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα με την απεξάρτηση, έχει πρόβλημα με αυτό το μεγαλειώδες που συμβαίνει, όταν ένας άνθρωπος καταφέρνει μέσα από τα στεγνά προγράμματα να βγει από το πηγάδι της απεξάρτησης, να πατήσει γερά στα πόδια του, να χτίσει μια προσωπικότητα τέτοια που να της επιτρέπει να στηρίζει μετά και άλλους ανθρώπους».

Η Ζωή, που από νωρίς το πρωί βρισκόταν στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποιώντας διαρκείς παρεμβάσεις πάνω στο Νομοσχέδιο, τόνισε: «Η Κυβέρνηση έχει πρόβλημα με αυτό που συμβαίνει όταν, γύρω από αυτόν τον άνθρωπο, μια ολόκληρη κοινότητα συνεργάζεται και τον στηρίζει. Οι θεραπευτές του, αλλά και η οικογένεια του. Έχει πρόβλημα για τις σχέσεις που χτίζονται μεταξύ των ανθρώπων που περνούν αυτή τη δοκιμασία. Έχει πρόβλημα με το δόσιμο ψυχής του ανθρώπου, ο οποίος έχει πάρει δόσιμο ψυχής και δίνει μετά ως ειδικός θεραπευτής. Η Κυβέρνηση δεν θέλει τέτοιους απεξαρτημένους ανθρώπους, δεν θέλει την απεξάρτηση, θέλει να διαχειριστεί την εξάρτηση, θέλει μια συνολικά εξαρτημένη κοινωνία, εξαρτημένη από το επίδομα, εξαρτημένη από τα κουπόνια, εξαρτημένη από την παράταση Σύμβασης Εργασίας, εξαρτημένη από την προαίρεση κάθε φορά μιας υποτίθεται γενναιόδωρης εξουσίας».

Από φοιτήτρια παρακολουθώ τον αγώνα των ανθρώπων του ΚΕΘΕΑ και του 18 Άνω

Για τη σημαντική προσφορά των φορέων απεξάρτησης, η Ζωή είπε: «Θα μου επιτρέψετε μια ιδιαίτερη συγκίνηση, γιατί από φοιτήτρια παρακολουθώ τον αγώνα των ανθρώπων που στηρίζουν τους ανθρώπους για να απεξαρτηθούν. Παρακολουθώ τις θεατρικές παραστάσεις, τις λεγόμενες «τελετές αποφοίτησης» ή «ολοκλήρωσης του προγράμματος» και ξέρω ότι άνθρωποι που βγαίνουν μέσα από αυτά τα προγράμματα είναι άνθρωποι πολύ δυνατοί, ικανοί να δώσουν δύναμη και να εμπνεύσουν τους άλλους, να παλέψουν και να δείξουν τον δρόμο της ανεξάρτητης ύπαρξης».

Κατερίνα Μάτσα σου οφείλουμε πάρα πολλά

Η Ζώη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Κατερίνα Μάτσα, εμπνεύστρια, κινητήριο δύναμη και ψυχή του 18 Άνω, που ήταν παρούσα στη διαδήλωση: «Κατερίνα Μάτσα σου οφείλουμε πάρα πολλά για όλο τον αγώνα που έχεις δώσει και για το υπόδειγμα που έχεις χτίσει. Δεν είναι πρώτη φορά που αυτό το υπόδειγμα στοχοποιείται, δεν είναι πρώτη φορά που οι εξουσίες θέλουν να εξαλείψουν τέτοια υποδείγματα, δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που παλεύουμε απέναντι σε τέτοιες εξουσίες».

Έχετε μέσα στη Βουλή μία από εσάς

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας, που αποτέλεσε την πιο δραστήρια κοινοβουλευτική ομάδα κατά του Νομοσχεδίου, θα βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των οικογενειών, των εργαζομένων, των απεξαρτημένων κι όσων παλεύουν με την απεξάρτηση: «Είμαστε εδώ όχι εθιμοτυπικά, είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την ολόθερμη πραγματικά ταύτιση, με αυτό το οποίο παλεύετε και παλεύουμε να διαφυλάξουμε» και πρόσθεσε «Θα είμαστε δίπλα σας έμπρακτα, κοινοβουλευτικά, νομικά, κοινωνικά, υπαρξιακά και θέλω να ξέρετε -κάποιοι το ξέρετε- ότι έχετε μέσα στη Βουλή, μία από εσάς».



Σχολιάστε εδώ