Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό o Δήμoς Φιλοθέης-Ψυχικού

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό o Δήμoς Φιλοθέης-Ψυχικού

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός. Στόχος της συνεργασίας είναι η βελτίωση των μηχανισμών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και η ενίσχυση της προστασίας ευάλωτων ομάδων.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα συνδράμει τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, προσφέροντας υγειονομική κάλυψη σε αθλητικά γεγονότα καθώς και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες κλπ). Πρόκειται επίσης να εκπαιδεύσει το προσωπικό του Δήμου στην παροχή πρώτων βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ).

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επεσήμανε την ανάγκη επέκτασης της συνεργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας και συγκεκριμένα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κυρίως σε επίπεδο συμμετοχής εθελοντών στις δράσεις συγκέντρωσης αγαθών. «Η προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι αξιομνημόνευτη και ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες το ότι προχωράτε και σε συνεργασίες με την Τοπική αυτοδιοίκηση» τόνισε ο κ. Χαράλαμπος Μπονάτσος.
«Σκοπός μας ως Ε.Ε.Σ. αλλά και εμού προσωπικά, είναι να είμαστε ωφέλιμοι και χρήσιμοι. Θα ανταποκριθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις ανάγκες σας» απάντησε ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός και πρόσθεσε ότι «Η νέα αυτή συνεργασία μπορεί να προχωρήσει και σε μαθήματα ψυχικής υγείας στα σχολεία και σε ομιλίες εξειδικευμένων εθελοντών για την καταπολέμηση του bullying”.

Παρών στην υπογραφή του Μνημονίου, ήταν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και Ζώων Συντροφιάς, Εθελοντισμού και Νεολαίας Ιωάννης Δελακουρίδης ο οποίος συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΕΕΣ τις λεπτομέρειες της συνεργασίας.



Σχολιάστε εδώ