Σ. Φάμελλος: Κύριε Χατζηδάκη διερευνάστε για θέματα εθνικής ασφάλειας ή για κακουργηματική πράξη;

Σ. Φάμελλος: Κύριε Χατζηδάκη διερευνάστε για θέματα εθνικής ασφάλειας ή για κακουργηματική πράξη;

«Για ποιο λόγο ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη ο κ. Μητσοτάκης και τον Μάιο του 2023, σε ένα debate, αποκάλεσε το πρόβλημα των υποκλοπών σκάνδαλο; Τελικά πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης. Ισχύουν όλα αυτά ή δεν ισχύουν; Διότι κάθε μέρα που περνάει βυθιζόμαστε όλο και βαθύτερα σε ένα σκάνδαλο που αφορά στην ελληνική δημοκρατία και σε αυτό οι Βουλευτές της Συμπολίτευσης και ο Υπουργός προσωπικά πρέπει να δώσουν απαντήσεις ενώπιον των Ελλήνων πολιτών. Εμείς τηρούμε απαρέγκλιτα και τον όρκο μας στο Σύνταγμα και τις υποχρεώσεις μας. Περιμένουμε να δούμε το ίδιο και από την Κυβέρνηση», τόνισε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την αναδιάρθρωση του ΕΕΣΥΠ.

«Οι αποκαλύψεις οι οποίες έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «αλλά και οι τοποθετήσεις αξιόλογων επιστημόνων είναι συγκλονιστικές. Συνηγορούν δε όλες οι αποκαλύψεις στο ότι δυστυχώς υπήρξε η δεύτερη πράξη του σχεδίου συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών χτες από τον Άρειο Πάγο. Δεν προκύπτει από πουθενά οποιαδήποτε χαραμάδα έστω μιας αμφισβήτησης της συγκάλυψης. Εμείς θα θέλαμε να αμφισβητηθεί η άποψή μας. Θα παρακαλούσαμε να μην έχει συμβεί αυτό στην Ελληνική Δημοκρατία, γιατί μιλάμε για τη Δικαιοσύνη, για τους πυλώνες της Δημοκρατίας μας».

Απευθυνόμενος προς τον κ.Χατζηδάκη ο Σωκράτης Φάμελλος αναρωτήθηκε «Είστε ελεγχόμενος για θέματα εθνικής ασφάλειας ή κακουργηματική πράξη, ώστε να τηρηθεί απαρεγκλίτως η διαδικασία επισύνδεσης για το πρόσωπό σας; Εμείς έχουμε αυτό το ερώτημα, όχι γιατί αμφισβητούμε προσωπικά εσάς, αλλά γιατί δημιουργείται θέμα στην κοινοβουλευτική διαδικασία, αν είστε εδώ ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Διότι υπάρχει ένα ερώτημα. Εμπιστεύεται ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Χατζηδάκη, εφόσον η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χθες μας είπε ότι όλα τηρήθηκαν κατά γράμμα και κατ’ ουσία στην παρακολούθηση σας και μάλιστα επανειλημμένα για πολλούς μήνες; Είναι ένα ερώτημα. Θέλουμε μία απάντηση επί αυτού».

Αναφερόμενος στην αποκάλυψη της εφημερίδας documento σχετικά με τις συνομιλίες του υπουργού Οικονομικών με τους κ. Γραφάκο και Μουσουρούλη, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογράμμισε «Υπάρχουν συνομιλίες του κ. Χατζηδάκη που φέρονται ότι αντιστοιχούν στον ίδιο, με κεντρικά στελέχη του Υπουργείου και με τον Γενικό Γραμματέα Αποβλήτων, τον κ. Γραφάκο, και με τον κ. Μουσουρούλη, Υπεύθυνο του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης. Και τα δύο πρόσωπα αυτά από νέα δημοσιεύματα αποδεικνύεται ότι ήταν στόχοι, όπως και ο κ. Χατζηδάκης, και του κακόβουλου λογισμικού, όχι μόνο της ΕΥΠ. Και εδώ προκύπτουν απλά ερωτήματα. Δεν έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα αυτά μέχρι τώρα ο κος Χατζηδάκης. Είναι ψευδή όλα αυτά; Αν είναι ψευδή, γιατί δεν έχετε κάνει μήνυση στο Μέσο, στον κ. Βαξεβάνη, στο Documento, για να ερευνηθεί και πιθανά να μάθουμε και εμείς όλη την αλήθεια;»

«Η έρευνα, η οποία φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε χθες, με ένα πόρισμα τριακοσίων σελίδων και πολλά θέματα μπήκαν στο αρχείο, δεν περιελάμβανε διευρυμένη έρευνα στους παρόχους, δηλαδή στις εταιρείες τηλεπικοινωνίας και στην Ανεξάρτητη Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Δηλαδή, ήταν μια περιορισμένη έρευνα που ο κ. Ζήσης έκανε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Ενώ ανέλαβε την υπόθεση τον Οκτώβριο, ενώ εμείς με τον Στέφανο τον Κασσελάκη πήγαμε τον Οκτώβριο, ενώ ξαναπήγαμε και ζητήσαμε να ξαναπάμε τον Ιούνιο στο τέλος του πορίσματος, δύο εβδομάδες πριν ολοκληρωθούν τριακόσιες σελίδες του πορίσματος, πήγε στην ΕΥΠ. Αυτό αποκαλύφθηκε και δημιουργεί ερωτήματα, τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται. Γιατί καθυστέρησε;». 

Επανερχόμενος στη δευτερολογία του ο Σωκράτης Φάμελλος κάλεσε τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει αν συμμετείχε στην έρευνα του Αρείου Πάγου, αν κλήθηκε από τον κ. Ζήση ως θύμα του Predator τουλάχιστον, του κακόβουλου λογισμικού, προκειμένου να υπάρξει μια ενημέρωση σχετικά με την πληρότητα της έρευνας και σχετικά με το αν τηρήθηκαν οι διαδικασίες. 

«Υπάρχει φυσικός φάκελος της παρακολούθησής σας που να δικαιολογεί από το βιογραφικό και τις ενέργειές σας τη δικαιολογία και την αιτιολογία της επισύνδεσής σας από την ΕΥΠ; Ως προς την τήρηση της αρχής και της υποχρέωσης που έχετε για τις δικές υποχρεώσεις και το ελληνικό δίκαιο, προσφύγατε -και αν όχι, γιατί;- στην ελληνική δικαιοσύνη, εφόσον παραβιάστηκαν τα δικαιώματά σας και εφόσον ήσασταν υπό παρακολούθηση για πολλά δίμηνα, δυστυχώς και από την ΕΥΠ και από το κακόβουλο λογισμικό; Και αν δεν κάνατε έναντι της δημόσιας αρχής της ΕΥΠ -δεν συμφωνούμε-, γιατί δεν κάνατε εστω το για το κακόβουλο λογισμικό, εφόσον διαπιστωμένα γνωρίζετε ότι έχετε μολυσμένα μηνύματα στο κινητό σας;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  

Συνέχισε δε ο Σ.Φάμελλος «Είναι ερωτήσεις, κύριε Χατζηδάκη, που αφορούν, όχι μόνο τα δικά σας δικαιώματα, αλλά τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Αν δεν υπερασπίζονται οι πολιτικοί τα δικαιώματα τους, για να παραμένουν σε υπουργικές θέσεις, τα δικά τους δικαιώματα, τότε δεν μπορούν να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολιτών. Σας ρωτώ λοιπόν γιατί δεν υπερασπιστήκατε τα δικά σας δικαιώματα. Και αυτή είναι μια πρόταση έναντι της ελληνικής Βουλής, διότι αφήνονται ερωτήματα ότι όλα αυτά γίνονται γιατί υπάρχει μία συμπαιγνία και συγκάλυψη και στην Κυβέρνηση. Δεν θέλω να φανταστώ ότι ο κ. Χατζηδάκης παραμένει στην Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης πήρε την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του για να παρακολουθούνται Υπουργοί. Δεν θέλω να το σκεφτώ. Αν δεν απαντήσετε, όμως, γιατί δεν έχετε τη βούληση να υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας, τότε μας αφήνετε να πιστέψουμε ότι υπάρχει, όχι μόνο συγκάλυψη, αλλά υπάρχει και διαπλοκή μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Άρα, είναι ευθύνη σας να δώσετε απαντήσεις». 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της παρέμβασης: 

https://www.youtube.com/watch?v=3OsXpaeHpbk

 Ο σύνδεσμος της δευτερολογίας: 

https://www.youtube.com/watch?v=V89jusTpAzw 

Φωτό: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI



Σχολιάστε εδώ