Ρένα Δούρου για νέα διμερή συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας: Μυστική διπλωματία και η αδιαφανής άσκηση εξωτερικής πολιτικής στοιχεία της άκρως επιζήμιας για τα εθνικά συμφέροντα απο την κυβέρνηση

Ρένα Δούρου για νέα διμερή συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας: Μυστική διπλωματία και η αδιαφανής άσκηση εξωτερικής πολιτικής στοιχεία της άκρως επιζήμιας για τα εθνικά συμφέροντα απο την κυβέρνηση

Δήλωση Ρένας Δούρου για την νέα ενημέρωση από τον… Πρόεδρο Ζελένσκι για νέα διμερή συμφωνία ασφαλείας Ελλάδας – Ουκρανίας:

Για άλλη μία φορά, στο πλαίσιο της μυστικής διπλωματίας της κυβέρνησης της ΝΔ, οι πολίτες ενημερώνονται από την… Προεδρία της Ουκρανίας για τον πολεμικό εξοπλισμό που θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στο Κίεβο, αποδυναμώνοντας έτσι την αμυντική ικανότητα της Ελλάδας σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η Τουρκία κλιμακώνει την αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Ενδεικτικό το τελευταίο επεισόδιο της πολιορκίας της Κάσου με αφορμή τον ερευνητικό του ιταλικού πλοίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου του Προέδρου Ζελένσκι : “Έπειτα από οδηγίες του προέδρου της Ουκρανίας και του επικεφαλής του Προεδρικού Γραφείου, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου Ihor Zhovkva, πραγματοποίησε έναν ακόμη γύρο διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας ασφάλειας. Τα μέρη συνέχισαν τις εργασίες τους για το προσχέδιο εγγράφου και προγραμμάτισαν περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, ώστε οι ηγέτες να την υπογράψουν στο εγγύς μέλλον”.

Δεν είναι η πρώτη φορά οι πολίτες της Ελλάδας μαθαίνουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για στρατιωτική, και όχι ανθρωπιστική, συνδρομή της Αθήνας προς το Κίεβο.

Ακόμη περιμένουμε κυβερνητικές απαντήσεις για τις παλαιότερες δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι σχετικά με την συνάντηση του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο Βίλνιους σχετικά με “την εφαρμογή των συμφωνιών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του κου Μητσοτάκη στην Οδησσό”.

Η μυστική διπλωματία και η αδιαφανής άσκηση εξωτερικής πολιτικής αποτελούν τα συστατικά στοιχεία της άκρως επιζήμιας για τα εθνικά συμφέροντα εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ στη βάση του δόγματος του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου.

Οι πολίτες της Ελλάδας έχουν δικαίωμα να ξέρουν:

  1. ποιο είναι το περιεχόμενο της νέα διμερούς, με την Ουκρανία, συμφωνίας ασφαλείας; Τι περιλαμβάνει και ποιο είναι το κόστος της;
  2. πότε θα ενημερώσει σχετικά η κυβέρνηση την Βουλή;



Σχολιάστε εδώ