Νίκος Παππάς: «Θέση σας είναι πως ό,τι πουλιέται, καλώςnhπουλιέται – Δεν θα σας αφήσουμε να απαξιώσετε την παρακαταθήκη της κυβέρνησής μας»

Νίκος Παππάς: «Θέση σας είναι πως ό,τι πουλιέται, καλώςnhπουλιέται – Δεν θα σας αφήσουμε να απαξιώσετε την παρακαταθήκη της κυβέρνησής μας»

«Για τη Ν.Δ. δεν υπάρχει η τυπική χρεοκοπία του 2010, δεν υπάρχει η απώλεια του 25% του ΑΕΠ την περίοδο 2010 – 2015. Υπάρχει η διαπραγμάτευση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί; Για να φέρει τη συζήτηση στο Υπερταμείο. Σοβαρά μιλάτε; Κληρονομήσαμε ή όχι το ΤΑΙΠΕΔ, που είχε μόνο στόχο την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας; Μας φωνάζατε ή όχι να υπογράψουμε στη διαπραγμάτευση πριν πετύχουμε το 50% – 50% (σ.σ.: 50% των εσόδων της αξιοποίησης για την ανάπτυξη και επενδύσεις, 50% για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους); Και έρχεστε να πείτε τώρα ότι εσείς φέρνετε τη ρύθμιση του 50% – 50%», τόνισε ο Νίκος Παππάς κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του Υπερταμείου.

«Το αχρείαστο μνημόνιο, είπε ο κ. Πέτσας. Και το mail Χαρδούβελη. Ποιο mail; Ούτε τη συζήτηση δεν άνοιξαν οι εταίροι με αυτό. Και λέτε ότι ήταν έτοιμη να απογειωθεί η οικονομία το 2014. Δεν σας βγαίνουν οι αριθμοί και κάνετε μία ιστορική κατασκευή», συμπλήρωσε.

Ο τομεάρχης Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε: «Όποιος θέλει να πουλήσει δημόσια περιουσία δεν χρειάζεται ούτε ΤΑΙΠΕΔ ούτε Υπερταμείο. Ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινάτε και τελειώνετε από τη θέση πως ό,τι πουλιέται, καλώς πουλιέται. Και ότι το δημόσιο πρέπει να αποσυρθεί». Για να συνεχίσει, με αφορμή τη συζήτηση για τη ΔΕΗ: «Υπονόησε ο κ. Χατζηδάκης ότι μπορεί να εξυπηρετούμε συμφέροντα. Ποιοι; Εμείς που μιλάμε για δημόσια ΔΕΗ για να πιέσει τον ανταγωνισμό προς τα κάτω. Τα συμφέροντα αυτών των λίγων εταιρειών, τις οποίες εσείς φορτώσατε με υπερκέρδη, κάμπτουν τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας. Αν τα υπερκέρδη τους είχαν παραμείνει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά θα είχαν επιστρέψει στην κατανάλωση, θα είχαν γίνει επενδύσεις και θέσεις εργασίας».

Σε σχέση με τις υποκλοπές, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «είναι οδυνηρό να βλέπει ο πολίτης ότι επικαλείστε το πόρισμα, το οποίοι λέει ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο είναι δυνητικά επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα και ύποπτο για την υπονόμευσή τους. Ή θα το επικαλείστε ή θα πούμε ότι εδώ υπάρχει κάποιο ολίσθημα». Για να εξηγήσει: «Τη θέση ότι είστε “προδότες” την είδατε καταγεγραμμένη στο κατάπτυστο πόρισμα της κυρίας Αδειλίνη, την οποία δεν χάσατε ευκαιρία να τη διορίσετε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Στη συνέχεια, αφού παρέθεσε τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στα ζητήματα της ακρίβειας, της τεκμαρτής φορολόγησης της μεσαίας τάξης, της μη ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και την ιδιωτικοποίηση των τραπεζικών μετοχών που κατείχε το ΤΧΣ, απόφαση που ζημίωσε το δημόσιο κατά 40 δισ. ευρώ, τόνισε ότι «εμείς είμαστε υπέρ της συγκρότησης ενός ισχυρού επενδυτικού εθνικού ταμείου, που θα μπορούσε να στηρίξει και να βελτιώσει τις υποδομές και τις μεταφορές στη χώρα, να συμβάλλει ώστε να γίνουμε πραγματικά κόμβος συνδυασμένων μεταφορών, εμπορίου, τηλεπικοινωνιών. Εσείς, όμως, δεν έχετε στον νου σας ένα μεγάλο, παρεμβατικό επενδυτικό ταμείο. Έχετε στον νου σας ένα ταμείο παρία». Θύμισε, δε, την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική που είχε συγκροτήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων, με συνέπεια την καθυστέρηση ολοκλήρωσης κρίσιμων υποδομών

Κλείνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε: «Δεν θα σας αφήσουμε να απαξιώσετε την προσφορά, τη συνεισφορά, την παρακαταθήκη της κυβέρνησης 2015 – 2019. Έχουμε κάνει και την αυτοκριτική μας, αλλά έχουμε και με υπερηφάνεια κατακτήσει και την έξοδο από τα μνημόνια και την ανάκτηση των δυνατοτήτων της οικονομίας με ταυτόχρονη προστασία της κοινωνίας. Και μπορεί να εύχεστε να έχετε απέναντι μία κατακερματισμένη προοδευτική αντιπολίτευση, αλλά θα δείτε πάρα πολύ σύντομα ότι αυτός ο κύκλος θα κλείσει και θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα τσουνάμι πολιτικών εξελίξεων».

Το βίντεο της τοποθέτησης του Ν. Παππά εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=3WLtRZZHW04



Σχολιάστε εδώ