ΑΕΚ – Γκόλντεν: «Έχω σπουδαία πλάνα για φέτος με την ΑΕΚ, θα είναι τρομερή χρονιά» – Σπουδαία προσθήκη μετά τον γκαρντ Πρέντις

ΑΕΚ – Γκόλντεν: «Έχω σπουδαία πλάνα για φέτος με την ΑΕΚ, θα είναι τρομερή χρονιά» – Σπουδαία προσθήκη μετά τον γκαρντ Πρέντις

Ορεξάτος ο Γκραντ Γκόλντεν στην πρώτη του δήλωση ως παίκτης των «κιτρινόμαυρων», ο 26χρονος σέντερ τόνισε ότι έχει σπουδαία πλάνα για τρομερή χρονιά.

«Γκραντ Γκόλντεν εδώ, από Ρίτσμοντ, Βιρτζίνια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ευχαριστημένος που θα είμαι μέρος αυτού του γκρουπ. Ευχαριστώ τον κόουτς και τη διοίκηση, έχω σπουδαία πλάνα για φέτος και θα είναι τρομερή χρονιά. Τα λέμε στην Αθήνα σύντομα», τόνισε ο Γκόλντεν.

 

Η ΑΕΚ Betsson BC ανακοίνωσε, ότι συνήψε συμφωνία με τον Αμερικανό σέντερ, Γκραντ Γκόλντεν (Grant Golden, 26χρ, 2μ.08) που υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα», έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

Ο Γκραντ γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1998 στο Ρίτσμοντ και αγωνίστηκε στο κολέγιο της γενέτειράς του για έξι αγωνιστικές περιόδους, «γράφοντας» εξαιρετικά νούμερα. Σε 161 συμμετοχές, είχε κατά μέσο όρο 14 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 0.8 τάπες ανά παιχνίδι.

Το καλοκαίρι του 2022 συμμετείχε στο Summer League του NBA με τους Ατλάντα Χοκς, από εκεί τον απέκτησαν οι -μετέπειτα πρωταθλητές- Ντένβερ Νάγκετς, οι οποίοι τον «έστειλαν» στη θυγατρική τους ομάδα, Grand Rapids Gold. Στη G-League, ο Αμερικανός σέντερ είχε αριθμούς double double (17.2 πόντους και 10.8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι).

Η περασμένη αγωνιστική περίοδος τον βρήκε στην Ιταλία για λογαριασμό της Κρεμόνα, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 9.4 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ σε 22.6 λεπτά συμμετοχής.

Γκραντ, καλώς όρισες στη «Βασίλισσα»!

Η νέα μεταγραφή έρχεται να συμπληρώσει αυτή του αμερικανού γκαρντ Πρέντις  για μια επίσης αγωνιστική περίοδο.

Ο Πρέντις γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1999 στη Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και συγκεκριμένα στην κομητεία Prince George, απ’ όπου έφυγε σε νεαρή ηλικία για να κάνει τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο Gonzaga College High School, στην Ουάσινγκτον. Την πρώτη του χρονιά, είχε κατά μέσο όρο 13.8 πόντους και 4.5 ασίστ ανά αγώνα και αναδείχθηκε στην Καλύτερη Πεντάδα της χρονιάς.

Στο Κολέγιο αγωνίστηκε με τη «Νοτρ Νταμ» και σε τέσσερις αγωνιστικές περιόδους και συνολικά 126 αγώνες, οι αριθμοί του ήταν εξαιρετικοί. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος άσος, σε 34.7 λεπτά συμμετοχής, είχε κατά μέσο όρο 10.7 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ.

Οι «μνηστήρες» από την Ευρώπη δεν άργησαν να φανούν και ο Χαμπ επέλεξε την Λούντβιγκσμπουργκ, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 15.9 πόντους στο BCL, ενώ τη περίοδο που τελείωσε φόρεσε τη φανέλα της ιταλικής Τρέντο. Στο ιταλικό πρωτάθλημα μάλιστα ήταν από τους πολυτιμότερους της ομάδας του, με 11.2 πόντους και 5.2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ντράγκαν Σάκοτα: «Πλεονέκτημα το Όνομά μας…»

«Προφανώς, δεν μπορούμε να πούμε πολλά αυτή την περίοδο, επειδή δεν γνωρίζουμε την δυναμικότητα των ομάδων. Όλες οι ομάδες τώρα «κτιζόμαστε». Το σίγουρο είναι, ότι έχουμε μακρινά ταξίδια, κι αυτό δεν είναι ευχάριστο. Περιμένουμε να μάθουμε επίσης, και ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας από τα προκριματικά. Θα έχουμε χρόνο, λοιπόν, να μιλήσουμε πιο αναλυτικά το επόμενο διάστημα.

Αυτή τη στιγμή το μόνο πλεονέκτημα είναι το Όνομά μας, αλλά το όνομα μόνο του δεν… παίζει μπάσκετ. Θέλουμε, ωστόσο, να είμαστε αισιόδοξοι, ότι θα οργανωθούμε σωστά, και ότι θα φτιάξουμε καλή ομάδα, με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του BCL».



Σχολιάστε εδώ