Άδειασμα Δένδια από Γεραπετρίτη

Άδειασμα Δένδια από Γεραπετρίτη

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας βρέθηκε στο στόχαστρο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχικά, και κατόπιν του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν, επειδή στην επίσκεψή του στην Κύπρο αναφέρθηκε σε κατοχικό τουρκικό στρατό.

Η αμήχανη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ότι οι ελληνικές θέσεις είναι πάγιες και εκφράζονται ενιαία από την Αθήνα. Όμως, η δήλωση του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μάλλον δημιούργησε παρεξηγήσεις, με δεδομένη την όχι και τόσο θερμή σχέση των επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας.

Σε ερώτηση για τις επιθέσεις εναντίον του Νίκου Δένδια από την Τουρκία και γιατί η ελληνική απάντηση δεν ήταν σκληρότερη, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε ότι «δεν μπορούμε να μπούμε σε λογική διαγκωνισμού για το ποιος θα είναι σκληρότερος», προσθέτοντας ότι οι «ανέξοδοι βερμπαλισμοί δεν ωφελούν…». Αναφορά που θα μπορούσε να απευθύνεται όχι μόνο στην Άγκυρα αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Όπως λάθος ήταν και η δήλωση του ΥΠΕΞ για τις εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν από την Κύπρο, τις οποίες θέλησε να υποβαθμίσει λέγοντας ότι «στο παρελθόν έχουμε δει πολύ σκληρότερες δηλώσεις…». Τι άλλο παραπάνω ήθελαν, δηλαδή, να πει ο κ. Ερντογάν από όσα εκστόμισε το Σάββατο και την Κυριακή από την Κύπρο;

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ



Σχολιάστε εδώ