Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εξήγηση του Σπανούλη για την ήττα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εξήγηση του Σπανούλη για την ήττα

O Βασίλης Σπανούλης, θεωρεί πως το καθοριστικό σημείο για την ήττα της ελληνικής ομάδας από την Ισπανία ήταν το διάστημα μεταξύ πρώτου και δεύτερου δεκαλεπτου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Βασίλης Σπανούλης: «Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τα πρώτα οκτώ λεπτά του παιχνιδιού και τα είκοσι τελευταία. Τα παιδιά έκαναν υπερπροσπάθεια, αλλά για ακόμη μια φορά δεν είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι και από το 8’ μέχρι το 20’ κάναμε όλα τα λάθη μαζεμένα, μας έφυγε παιχνίδι. Δίναμε πολλές χωρίς λόγο βοήθειες, ανοίξαμε το τρίποντό τους και έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ, ενώ εμείς χάσαμε κάποια. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Είμαστε εδώ για να παλεύουμε κάποια παιχνίδια και στο επόμενο θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ώστε αν μας βοηθήσουν τα άλλα αποτελέσματα να περάσουμε στην επόμενη φάση, κάτι που θέλουμε πάρα πολύ. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον αγώνα μας στο τελευταίο παιχνίδι».

Γιώργος Παπαγιάννης: «Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, η Ισπανία επανήλθε με τον Γιούλ που έβαλε κάποια σημαντικά καλάθια εκείνο το διάστημα και πήρε ψυχολογία. Κάναμε κάποια λάθη στο τέλος, χάσαμε το ματς. Αλλά έχουμε άλλο ένα παιχνίδι. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Αυτό όμως είναι το τουρνουά»

Τόμας Ουόκαπ: «Το πρόβλημα ήταν το πρώτο ημίχρονο όπου δεχτήκαμε 49 πόντους. Αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε να συμβαίνει στην Εθνική ομάδα με το στυλ που παίζουμε. Έπρεπε να παίξουμε καλύτερη ομάδα για να κερδίσουμε μια ομάδα τέτοιας ποιότητας. Κοιμηθήκαμε και μας τιμώρησαν γι’ αυτό. Η πρόκριση ακόμη είναι ανοιχτή. Το να χάνεις είναι απογοητευτικό, αλλά δεν είμαστε ακόμη εκτός. Έχουμε ακόμη ζωή και θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει Εθνική ομάδα και αυτός είναι ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας. Πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε την Αυστραλία. Αν δεν το πιστεύουμε, δεν πρέπει να παίξουμε. Δεν έχουμε φόβο, χάσαμε δύο φορές αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ως το τέλος».

Βασίλης Τολιόπουλος: «Κάναμε ένα πολύ κακό δεύτερο δεκάλεπτο, εκεί που ήμασταν στο +8 βρεθήκαμε στο -14. Είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί παίζουμε εξαιρετικά μετά. Κάνουμε προσπάθεια για να γυρίσουμε το ματς, αλλά χάνουμε τα παιχνίδια γιατί κάνουμε κακό πρώτο ημίχρονο. Ελπίζουμε σε νίκη του Καναδά, για να έχουμε την ευκαιρία με την Αυστραλία να περάσουμεΣτο μπάσκετ υπάρχουν πολλές φορές κενά διαστήματα. Επειδή είναι εδώ υψηλό το επίπεδο δεν μπορείς να έχεις κανένα. Δεν μπορούν να σου κάνουν 10-0. Πρέπει να μάθουμε από αυτό».

 



Σχολιάστε εδώ