Πιάσαμε τη Βουλγαρία στον πάτο

Πιάσαμε τη Βουλγαρία στον πάτο

 

Μπορεί ο πρωθυπουργός να κομπάζει για τις επενδύσεις που έρχονται, για τις θέσεις εργασίας που ανοίγουν, αλλά τα στοιχεία για την αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα τον διαψεύδουν.

Όταν υπάρχουν δουλειές, αν ο κόσμος έχει χρήματα, όταν όλοι έχουν τον τρόπο να επιβιώνουν αξιοπρεπώς, τότε σίγουρα μπορεί να υπερηφανεύεται ο κάθε πρωθυπουργός και να χαίρεται για τη χώρα που έχει διαμορφώσει.

Ο πρωθυπουργός μπορεί να λέει ότι όλα πάνε καλά, αλλά ήρθε η Eurostat και ανακοίνωσε ότι το 2023 η Ελλάδα, με βάση τον δείκτη του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εθνικού προϊόντος, ήταν στην προτελευταία θέση, μετά τη Βουλγαρία, που είναι στην τελευταία. Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος Έλληνας λιμοκτονεί, έχει πρόβλημα επιβίωσης, δεν τα φέρνει βόλτα. Έχει πιάσει πάτο η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων.

Οι μισθοί στα… τάρταρα, όλα τα είδη έχουν αυξηθεί. Χωρίς λεφτά, γιατί αυτό σημαίνει χαμηλή αγοραστική δύναμη, τι να κάνει κάποιος; Με τι να ψωνίσει, με τι να φάει, με τι να ντυθεί;

Βγαίνει ο κόσμος στις βιτρίνες και… ξερογλείφεται. Απλά κοιτάζει, γιατί δεν έχει λεφτά να αγοράσει. Φάτε, μάτια, ψάρια… Εκεί μας κατάντησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, εκεί μας οδήγησε η κυβέρνηση της πρώτη φορά Αριστεράς, που ήταν πιο… δεξιά από τη ΝΔ, εκεί μας έφεραν οι… μαθητευόμενοι μάγοι της πολιτικής όλα αυτά τα χρόνια.

Και έρχεται τώρα ο πρωθυπουργός να μας πει ότι έχουμε μέλλον γιατί έρχονται επενδύσεις. Το θέμα είναι πόσοι θα έχουμε απομείνει για να τις δούμε.

Γιατί χωρίς παρόν δεν υπάρχει μέλλον…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ