Τριπλό «ΤΖΑΚ-ΠΟΤ» από την απασχόληση των συνταξιούχων!

Τριπλό «ΤΖΑΚ-ΠΟΤ» από την απασχόληση των συνταξιούχων!

Με τη νέα ρύθμιση, οι συνταξιούχοι που εξακολουθούν να εργάζονται έχουν αύξηση των απολαβών τους, ενώ παράλληλα γεμίζουν τα ταμεία του ΕΦΚΑ και αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα.

Από την αρχή του έτους, 185.000 άτομα έχουν επιλέξει το νέο καθεστώς απασχόλησης έναντι 35.000 που ήταν μέχρι τότε. Όλοι οι συνταξιούχοι που εργάζονται έχουν αύξηση των απολαβών τους που κυμαίνεται από 1.200 έως 2.500 ευρώ ετησίως, ανάλογα με το ύψος του μισθού και της σύνταξης που λαμβάνουν.

Την ίδια στιγμή, ο ΕΦΚΑ αναμένει αύξηση των εσόδων του από το συγκεκριμένο μέτρο, που θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς πενταπλασιάστηκε ο αριθμός των συνταξιούχων που δήλωσαν την εργασία τους σε διάστημα 6 μηνών.

Αυτό δίνει την ευχέρεια στην ηγεσία του υπουργείου να χειριστεί με μεγαλύτερη ευκολία τα μέτρα ελάφρυνσης που σχεδιάζει για το ερχόμενο φθινόπωρο, με κυριότερο τη μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ).

Και βέβαια αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού λόγω της φορολόγησης της εργασίας χιλιάδων συνταξιούχων οι οποίοι μέχρι το 2023 δεν εμφανίζονταν ως εργαζόμενοι.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ